Συγκλονιστική αποκάλυψη σεξουαλικής παρενόχλησης 5χρονης στην Κύπρο: «Το έκανε ο παππούς»

Κύριο θέμα της συνεδρίασης της Επιτροπής στην Κυπριακή Βουλή ήταν το δικαίωμα που έχουν τα παιδιά στο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, με την υπουργό να καταθέτει τη συγκεκριμένη μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία που κατέθεσε χθες (22.04.2024) στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής στην Κύπρο, η Υπουργός Παιδείας για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης σε παιδάκι μόλις πέντε ετών.

Κύριο θέμα της συνεδρίασης της Επιτροπής στην Κυπριακή Βουλή ήταν το δικαίωμα που έχουν τα παιδιά στο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, με την υπουργό να καταθέτει τη συγκεκριμένη μαρτυρία σεξουαλικής παρενόχλησης, θέλοντας να δείξει τη σημαντικότητα του εν λόγω μαθήματος, πως βοηθά στο να αναγνωρίσει ένα παιδί μια κακοποιητική συμπεριφορά και να την ομολογήσει.

«Ήμουν παρούσα όταν παιδί πέντε χρονών είπε στη νηπιαγωγό “κυρία τούτο που λες μου το έκανε ο παππούς”. Εγώ δεν γνώριζα τι έπρεπε να κάνω, η νηπιαγωγός, όμως, ήξερε. Είναι ζωτικής σημασίας το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης», ανέφερε σχετικά η υπουργός, Αθηνά Μιχαηλίδου.