Ν.Χριστοδουλίδης για Κυπριακό: Είμαστε έτοιμοι, ελπίζουμε σε εξελίξεις – Νέες συναντήσεις με Γκουέγιαρ

Σε ετοιμότητα και ελπίζει σε εξελίξεις η Κυβέρνηση που περιμένει νέα κάθοδο της Ολγκίν Γκουέγιαρ στην Κύπρο, η οποία συνεχίζει αναζήτηση κοινού εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει τελικά σε Γερμανία και Γαλλία ώστε να ακούσει τις θέσεις των δύο χωρών. Θέσεις που σε γενικές γραμμές είναι ταυτόσημες με αυτές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο τρίτος σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας της θα είναι οι Βρυξέλλες, με το πολυαναμενόμενο ταξίδι να προγραμματίζεται αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας.

Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δίνουν άλλη βαρύτητα στις συζητήσεις που θα έχει εκεί η προσωπική απεσταλμένη.

Αυτό που αναμένεται να πράξει είναι η καταγραφή της ετοιμότητας της ΕΕ να συμβάλει στη διαδικασία υπό τον ΟΗΕ, για λύση βάσει του συμφωνημένου πλαισίου.

Όχι μόνο με λόγια, καθώς το βήμα που έκαναν αυτή την εβδομάδα οι «27» θα χρησιμοποιηθεί ως χειροπιαστό επιχείρημα.

Αφού κλείσει αυτός ο κύκλος, η προσωπική απεσταλμένη θα επιστρέψει στην Κύπρο για το τρίτο της ταξίδι.

Αυτό θα γίνει μετά την Δευτέρα του Πάσχα και όπως έγινε γνωστό έχουν ήδη διευθετηθεί δύο γύροι χωριστών συναντήσεων της με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Ερσίν Τατάρ.

Στο θέμα αναφέρθηκε με σημερινές του δηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ερωτηθείς για τη σημερινή επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στην Τουρκία.

«Έχουμε επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στην Τουρκία, έχουμε επισκέψεις της κας Ολγκίν στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο, μετά στην Κύπρο,

ήδη έχουν καθοριστεί οι δύο συναντήσεις που θα έχω μαζί της και αναμένουμε στη βάση των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

που διασυνδέουν τις εξελίξεις στα ευρωτουρκικά με πρόοδο στο Κυπριακό, να δούμε στην πράξη το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Εκείνο που μπορώ να πω από δικής μας πλευράς είναι ότι είμαστε έτοιμοι, ελπίζουμε να υπάρξουν εξελίξεις,

έχουμε συγκεκριμένο σχεδιασμό για το πώς μπορούν να δημιουργηθούν θετικά δεδομένα για όλους

και ας ελπίσουμε ότι θα καταλήξουμε σε αυτό που επιδιώκουμε που είναι η επανέναρξη των συνομιλιών» είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.