Νίκος Δένδιας στο Συνέδριο της ΝΔ: Το όραμα Καραμανλή για επανίδρυση του κράτους είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στην ομιλία του στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ.

Ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ για τον ιδρυτή της, τόνισε πως «το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για επανίδρυση του κράτους είναι πιο επίκαιρο από ποτέ».

«Να μη φοβηθούμε να επαναδιατυπώσουμε το μέγα πρόταγμα του Κώστα Καραμανλή, το πρόταγμα της επανίδρυσης του κράτους.

Η επανίδρυση του κράτους είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Το κράτος πρέπει να αποκεντρωθεί, να γίνει πιο ψηφιακό, πιο σύγχρονο, πιο ευέλικτο.

Και ο δημόσιος τομέας πρέπει να μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη της οικονομίας, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον που όλοι οι Έλληνες θα μπορούν να ονειρεύονται και να αισθάνονται ασφαλείς απέναντι σε κάθε απειλή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα επεσήμανε πως «έχουμε μια από τις καλύτερες κοινοβουλευτικές ομάδες που είχαμε ποτέ» και πως «εμείς πιστεύουμε στο σύγχρονο φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος».

Όπως τόνισε ο Νίκος Δένδιας «είμαστεένα κόμμα με στενή σχέση με την κοινωνία, με όλες τις κοινωνικές ομάδες, με όλες τις επαγγελματικές τάξεις, αλλά κυρίως με τους ανθρώπους του μόχθου,

τους αγρότες, τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτούς που στη ζωή δεν τους χαρίστηκε κανείς, αυτούς που παλεύουν κάθε μέρα».

«Διευρυνόμαστε, δεν μεταλλασσόμαστε. Το μπλε μένει μπλε. Στεκόμαστε κάθετα απέναντι στο λαϊκισμό.», συμπλήρωσε, ορίζοντας το τρίπτυχο για τις Ένοπλες Δυνάμεις του 2030,

που ξεκινάει από την αναδιοργάνωση της δομής και της λειτουργίας, περνάει μέσα από την αναβάθμιση του ρόλου της αμυντικής βιομηχανίας και φτάνει μέχρι τη σωστή διαχείριση του στελεχικού δυναμικού.

«Έχουμε υποχρέωση να προφυλάξουμε το ευρωπαϊκό εγχείρημα από τις δυνάμεις του λαϊκισμού», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Για το κράτος τόνισε πως πρέπει να γίνει πιο ψηφιακό και ότι ο δημόσιος τομέας πρέπει να στηρίξει την εξέλιξη αυτή καθώς όπως είπε «η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να αναλάβει αυτό το κολοσσιαίο σχέδιο».

Σε μια προσωπική αναφορά ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία σπίτι του και σκαλιά της ζωής του.

«Ξεκίνησα από την Κέρκυρα, ήρθα στην Αθήνα σαν υπότροφος μαθητής, δούλεψα σαν φοιτητής, το ξέρετε τίποτα δεν ήρθε εύκολα στη ζωή μου. Πάλεψα για να πετύχω επαγγελματικά.

Η συμμετοχή μου στη Νέα Δημοκρατία από τα νεανικά μου χρόνια ήταν εκπλήρωση προσωπικής αλλά και εθνικής υποχρέωσης. Πίστευα, το πιστεύω πάντα, ότι πρέπει να μετέχω στην προσπάθεια για να γίνει η πατρίδα μας καλύτερη.

Για να έχουν όλοι οι Έλληνες ίσες ευκαιρίες, ίσες μεταξύ τους, ίσες με τους νέους των προοδευμένων χωρών.

Για να μπει η πατρίδα μου σε έναν δημοκρατικό προοδευτικό δρόμο. Για αυτό από παιδί εντάχθηκα στην παράταξή μας, τη Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι μου, είναι τα σκαλιά της ζωής μου. ΜΑΚίτης, ΟΝΝΕΔίτης, ΔΑΠίτης, Νεοδημοκράτης, Βουλευτής,

Υπουργός, πάντα στρατιώτης, πάντα υπηρέτης, πάντα στην πρώτη γραμμή, πάντα περήφανος που ανήκω στη Νέα Δημοκρατία».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπενθύμισε πως επί Υπουργίας του και κυβέρνησης Σαμαρά ξεριζώθηκε από το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής από το Κοινοβούλιο και την πολιτική ζωή του τόπου.

Επίσης τόνισε πως αισθάνεται υπερήφανος γιατί «γιαπρώτη φορά μετά το 1947 η Ελλάδα μεγάλωσε.

Η επικράτεια της πατρίδας μας μεγάλωσε. Με τις ιστορικές μας συμφωνίες με την Ιταλία, με την Αίγυπτο, η πατρίδα μας έγινε πιο ασφαλής,

με τις συμφωνίες για στρατηγική και αμυντική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Γαλλία, με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Καταστήσαμε σαφέστατες τις κόκκινες γραμμές μας απέναντι στις προκλήσεις και υπερασπίσαμε με επιτυχία τα εθνικά συμφέροντα απέναντι σε απειλές συμβατικές

και υβριδικές και είπαμε πάντα τα πράγματα με το όνομά τους, μέσα στη χώρα, αλλά θυμάστε και έξω από τη χώρα.

Γιατί εμείς έχουμε τον πατριωτισμό της ευθύνης και η πατρίδα μας απέκτησε ένα νέο γεωπολιτικό αποτύπωμα. Είμαστε πρωτοπόροι στην προσπάθεια δημιουργίας αμυντικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

« Η Ελλάδα φίλες και φίλοι δεν είναι εισπρακτική εταιρεία ευρωπαϊκών κονδυλίων. Χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία είμαστε συνοδοιπόροι,

είμαστε συμμέτοχοι, είμαστε συνδημιουργοί στο πιο περήφανο εγχείρημα στην ιστορία αυτού του πλανήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.