ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός των Τεμπών και των υποκλοπών δεν έχει πείσει ούτε τους υπουργούς του

«Είκοσι χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επαναφέρει ως διακύβευμα την επανίδρυση του κράτους.

Το σύνθημα, δηλαδή, με το οποίο ξεκίνησε η ΝΔ την κυβερνητική της θητεία το 2004», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα όσα είπε στην ομιλία του στο 15ο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ο κ. Δένδιας.

Όπως σημειώνει με νόημα η Κουμουνδούρου, «το γεγονός ότι ένα κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ διαπιστώνει σήμερα, ενώπιον του συνεδρίου της, ότι το κράτος χρειάζεται επανίδρυση, μετά από πέντε χρόνια πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, λέει πολλά».

Και τονίζει χαρακτηριστικά ότι «ο πρωθυπουργός των Τεμπών, των υποκλοπών, των διαρροών προσωπικών δεδομένων και της ανασφάλειας δεν έχει πείσει ούτε τους υπουργούς του».

«Δυστυχώς όμως για τον τόπο, αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ικανή για καμία επανίδρυση. Μόνο για περαιτέρω απορρύθμιση, την οποία επιτελεί με γοργούς ρυθμούς», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.​

Δένδιας: Η επανίδρυση του κράτους είναι πιο επίκαιρη από ποτέ

«Να μη φοβηθούμε να επαναδιατυπώσουμε το μέγα πρόταγμα του Κώστα Καραμανλή, το πρόταγμα της επανίδρυσης του κράτους», τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του 15ο συνεδρίου της ΝΔ.

Όπως τόνισε, μάλιστα, «η επανίδρυση του κράτους είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Το κράτος πρέπει να αποκεντρωθεί, να γίνει πιο ψηφιακό, πιο σύγχρονο, πιο ευέλικτο.

Και ο δημόσιος τομέας πρέπει να μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη της οικονομίας, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον που όλοι οι Έλληνες θα μπορούν να ονειρεύονται και να αισθάνονται ασφαλείς απέναντι σε κάθε απειλή».

«Να έχουν επίσης την πεποίθηση δίκαιης διανομής του κοινωνικού μερίσματος, από την παραγωγή πραγματικού οικονομικού πλεονάσματος

και η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να αναλάβει αυτή την μεγάλη, την κολοσσιαία ευθύνη», προσέθεσε ο Νίκος Δένδιας.