Νέα Αριστερά: Άρχισε η πανελλαδική συνδιάσκεψη – Ποιοι είναι παρόντες

«Η πολιτική επιστρέφει» είναι το κεντρικό σύνθημα της πρώτης πανελλαδικής συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς που άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής (1/3) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Τις εργασίες της συνδιάσκεψης ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει ο πρόεδρος του φορέα Αλέξης Χαρίτσης με ομιλία του.

Το τιμητικό προεδρείο συγκροτούν ο Παύλος Κλαυδιανός, αγωνιστής του αντί διδακτορικού αγώνα, η Γιώτα Λαζαροπούλου, συνδικαλίστρια και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομενων Εθνικής Τράπεζας,
η Χριστίνα Μανουσίδου, μέλος ΔΣ φοιτητικού συλλόγου Πάντειου, ο Γιώργος Πατρόπουλος, αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ,
η Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, ψυχολόγος και μέλος του φεμινιστικού & ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος και ο Νίκος Βούτσης, πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Ποιοι είναι παρόντες

Στο συνεδριακό χώρο «Μελίνα Μερκούρη», έχουν ήδη καταφτάσει πρόσωπα γνώριμα που αποχώρησαν με εκκωφαντικό τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ,

όπως ο Στέλιος Κούλογλου, ο Νίκος Μπίστης, ο Κώστας Πουλάκης, ο πρώην βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ακόμα και ο πρώην γραμματέας της νεολαίας του κόμματος, Κωνσταντίνος Βλαχάκης.

Ήδη στο συνέδριο βρίσκονται ο διευθυντής πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο εκπρόσωπος τύπου Κωστής Καρπόζηλος όπως και άλλα στελέχη και βουλευτές.

Παρών είναι και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Όπως εξηγούν τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας έως και την Κυριακή η Νέα Αριστερά κλείνει τον πρώτο κύκλο συγκρότησης της, αποκτά κεντρική οργανωτική δομή και οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο την Κυριακή θα συγκροτηθεί το κεντρικό όργανο ενώ θα εγκριθεί και η πολιτική διακήρυξη που έχει 6 βασικούς στόχους.

Η ολοκλήρωση των εργασιών της Συνδιάσκεψης θα σημάνουν την έναρξη της προεκλογικής μάχης αλλά και της διαμόρφωσης του ευρωψηφοδελτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν πρόσωπα για την ευρωλίστα της Νέας Αριστεράς που θα ανήκουν από διάφορους χώρους και θα εκπροσωπούν διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Τα στελέχη της Νέας Αριστεράς τονίζουν την ανάγκη για μια ισχυρή αντιπολίτευση και εναλλακτική που δεν μπορούν να προσφέρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

και μια αξιόπιστη και μαχητική δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τους αριστερούς, δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες.

Το τριήμερο της συνδιάσκεψης θα μεταδίδεται σε livestreaming από το νέο site της Νέας Αριστεράς :www.neaaristera.gr.

Πανελλαδική συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς: Στο βήμα ο Παλαιστίνιος πρέσβης

Πανελλαδική συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς: Στο βήμα ο Παλαιστίνιος πρέσβης

Ο Νίκος Βούτσης στην τοποθέτηση του μίλησε για την ανάγκη ισχυρής αντιπολίτευσης στη χώρα ενώ σημείωσε ότι νιώθουν δικαιωμένοι. Αστειευόμενος, μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που μέλη του κόμματος φώναζαν «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη» ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε με αιχμή προς τη νεολαία της Νέας Αριστεράς να μην φωνάζουν «κάτω τα χέρια από τον Χαρίτση».

Μετά την τοποθέτηση του κ. Βούτση ακολούθησε βίντεο με τις δράσεις της Νέας Αριστεράς από τη μέρα ίδρυσης της. Μεταξύ των οποίων είναι το ταξίδι του Αλέξη Χαρίτση στη Θεσσαλία.

nea-aristera-s__2_
nea-aristera-s__3_
nea-aristera-s__4_
nea_aristera__3_
nea_aristera__5_
nea_aristera__7_
nea_aristera__8_
nea_aristera__9_