Bitcoin: Ξεπέρασε τις 72.000

Σε άνοδο 3,4% βρίσκεται το Bitcoin, αγγίζοντας τα 71.951 δολάρια, σημείο στο οποίο έφτασε για τελευταία φορά στα μέσα Μαρτίου. Νωρίτερα ξεπέρασε τα 72.000 δολάρια.

H αισιοδοξία προέρχεται από το επερχόμενο «halving» που αναμένεται αργότερα αυτό το μήνα, γεγονός που εκτίναξε την αξία του κρυπτονομίσματος σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της νεοσύστατης εταιρείας blockchain Ripple βλέπει τη συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων να ξεπερνά τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Ο Brad Garlinghouse της Ripple είπε στο CNBC ότι αναμένει ότι ολόκληρη η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων θα διπλασιαστεί, επικαλούμενος μακροοικονομικούς παράγοντες,

όπως η άφιξη του πρώτου αμερικανικού κεφαλαίου διαπραγματεύσιμου με ανταλλαγή bitcoin (ETFs), καθώς και το επερχόμενο«haling» του bitcoin.

«Είμαι γύρω από αυτόν τον κλάδο για πολύ καιρό και έχω δει αυτές τις τάσεις να έρχονται και να παρέρχονται», είπε στο CNBC.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος. Νομίζω ότι οι μακροοικονομικές τάσεις, η μεγάλη εικόνα, όπως τα ETF, οδηγούν για πρώτη φορά πραγματικά θεσμικά χρήματα».

Τα πρώτα ETF spot bitcoin των ΗΠΑ εγκρίθηκαν στις 10 Ιανουαρίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ και επιτρέπουν

σε ιδρύματα και ιδιώτες επενδυτές να αποκτήσουν έκθεση στο bitcoin χωρίς να κατέχουν άμεσα το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο.

Το «halving» είναι ένα τεχνικό γεγονός που λαμβάνει χώρα περίπου κάθε τέσσερα χρόνια στην ιστορία του bitcoin.

Mειώνει στο μισό την «εξόρυξη» νέων νομισμάτων του μέσω της αντίστοιχης μείωσης της αμοιβής που εισπράττουν οι εταιρείες που επιβεβαιώνουν τις συναλλαγές που γίνονται στο κρυπτονόμισμα.

Η τελευταία ανάλογη διαδικασία έλαβε χώρα το 2020 και η επόμενη αναμένεται να γίνει αργότερα αυτόν τον μήνα.