Yποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης τάζει «λαγούς με πετραχήλια» και προκαλεί: «Βουρ, να πάρουμε τα νησιά του Αιγαίου»

Ο Νασούχ Μαχρουκί υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν πρέπει να δώσει εντολή στο στρατό να πάει να ανακαταλάβει τα νησιά του Αιγαίου που έχει ‘καταλάβει’ η Ελλάδα

Με σύνθημα «Βουρ, να πάρουμε πίσω τα νησιά του Αιγαίου», ευελπιστεί να κερδίσει το Μπεσικτάς, τη μεγαλύτερη συνοικία της Κωνσταντινούπολης, ένας ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής.

Ο Νασούχ Μαχρουκί υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν πρέπει να δώσει εντολή στο στρατό να πάει να ανακαταλάβει τα νησιά του Αιγαίου που έχει ‘καταλάβει’ η Ελλάδα.

«Το AKP δεν μπόρεσε να δείξει την αποφασιστικότητα που έδειξε η Tansu Çiller όσον αφορά τα νησιά. Ο αρχηγός του κράτους θα δώσει μια οδηγία στον στρατό, θα πει ‘πηγαίνετε και πάρτε αυτά τα νησιά’ και ο στρατός θα πάει σε αυτά τα νησιά. Φαίνεται όμως ότι ο Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση: “Δεν θα βγάλω άχνα για την κατάληψη των νησιών στο Αιγαίο από την Ελλάδα, θα σταματήσω τον τουρκικό στρατό”. Στη συνέχεια, οι νάρκες στη Συρία απομακρύνθηκαν και μπήκαν άνθρωποι από τη Συρία. Μετά αφαιρέθηκαν οι νάρκες στα σύνορα με το Ιράν και μπήκαν άνθρωποι από το Αφγανιστάν. Όλα αυτά δείχνουν ότι η Τουρκία πηγαίνει σε ένα πολύ, πολύ, πολύ, πολύ επικίνδυνο μέρος», λέει ο Νασούχ Μαχρουκί, προσπαθώντας να αλιεύσει κι αυτός ψήφους από την εθνικιστική πτέρυγα των ψηφοφόρων της Τουρκίας.