Κυψέλη: «Τα παιδιά παρακαλούν να έρχονται στο σχολείο με τους γονείς, φοβούνται»

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών πρόκειται να οδηγηθεί o 19χρονος ο οποίος συνελήφθη σε σχολικό συγκρότημα στη Κυψέλη

επειδή τραυμάτισε αρχικά με σφυρί έναν 18χρονο μαθητή από τη Νιγηρία και στη συνέχεια με αιχμηρό αντικείμενο τον 60χρονο διευθυντή του σχολείου.

Μια νέα συγκλονιστική μαρτυρία που βλέπει το φως της δημοσιότητας, φέρνει νέα στοιχεία από το περιστατικό.

Πιο συγκεκριμένα, στην κάμερα της ΕΡΤ μιλά μια μαθήτρια από το γυμνάσιο της Κυψέλης, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό τι συνέβη εκείνη την ημέρα τρόμου.

«Ήμουνα στον πάνω όροφο μαζί με φίλες μου και περιμέναμε να έρθουν οι καθηγητές ενώ θα πηγαίναμε εκδρομή. Επειδή δεν ερχόταν κανείς αποφάσισα με τη φίλη μου να πάμε στις σκάλες να δούμε τι γίνεται και βλέπουμε άτομα να έρχονται πάνω τρέχοντας και κλαίγοντας και προσπαθούσαν να μας εξηγήσουν τι είχε συμβεί.

Μας είπαν ότι είχε έρθει ο αδερφός ενός παιδιού από τη Β’ τάξη, ο οποίος μαχαίρωσε το διευθυντή και χτύπησε με σφυρί το κεφάλι ενός παιδιού, οπότε μας κλείδωσαν μέσα στις τάξεις», είπε χαρακτηριστικά η μαθήτρια ενώ συνέχισε αναφέροντας πως «Φυσικά και φοβηθήκαμε Όλοι τρομοκρατήθηκαν».

Αναφορικά με την ευκολία στην είσοδο εξωσχολικών μέσα στο σχολείο είπε πως ο 19χρονος μπήκε με την άδεια του κηδεμόνα, εφόσον ήταν και ενήλικος, ενώ ο φύλακας βρισκόταν κοντά στην είσοδο, μέσα στο προαύλιο.

«Από μαθητές υπήρχαν σκηνές βίας και στο παρελθόν, αλλά από εξωσχολικούς δεν έχει συμβεί κάτι μέσα στο σχολείο», τόνισε η μαθήτρια και στη συνέχεια είπε πως τα παιδιά είναι φοβισμένα, παρακαλώντας να έρθουν στο σχολείο συνοδευόμενα από γονείς, γιατί φοβούνται και στο δρόμο.

Στην ερώτηση γιατί έγινε το περιστατικό, η μαθήτρια είπε ότι ακουγόταν ότι ο 19χρονος δράστης είχε καβγαδίσει με τον Νιγηριανό, τον οποίο χτύπησε με σφυρί, «οπότε ήρθε για να εκδικηθεί το παιδί αυτό».

Mαθητές φώναζαν «beef»

Αίσθηση προκαλεί μαρτυρία μαθήτριας ότι οι άλλοι μαθητές φώναζαν «beef» (δηλαδή ότι υπάρχει διαμάχη) και κανείς τους δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον 18χρονο ενώ κάποιοι κατέγραφαν τις σκηνές με τα κινητά τηλέφωνα τους.

«Ήταν γεμάτο παιδιά το σχολείο και ουσιαστικά κανένας δεν πήγε κοντά να βοηθήσει. Απλά φώναζαν και καλά για να συνεχιστεί, φώναζαν και καλά beef, δηλαδή ξύλο».