Youth League, Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός 1-3: Στους «4» της Ευρώπης οι πιτσιρικάδες του ΟΣΦΠ

Ιστορία έγραψαν στο Μόναχο οι Νέοι του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πειραιά απέκλεισε 3-1 την Μπάγερν Μονάχου στον προημιτελικό και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Final -4

όπου και θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο Youth League, που είναι το Champions League των Νέων!

Στις 19 Απριλίου θα παίξει στον ημιτελικό (Νιόν) με τη Ναντ ενώ στον άλλο ημιτελικό θα αγωνιστούν οι νικητές των ζευγαριών Μίλαν – Ρεάλ και Μάιντς-Πόρτο.

Ο Ολυμπιακός είχε 8 μαγικά λεπτά στο παιχνίδι όπου πέτυχε 3 γκολ! Στο 32′ άνοιξε το σκορ ο Μουζακίτης, στο 37′ σκόραρε ο Παπακανέλλος και στο 40′ ο Κωστούλας.

Η Μπάγερν μείωσε στο 63′ σε 3-1 με τον Ράμσακ αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει το αποτέλεσμα!

Στο πρώτο ημίχρονο αποβλήθηκε ο προπονητής του Σωτήρης Συλαϊδόπουλος και την ομάδα ανέλαβε ο Δημήτρης Μαυρογενίδης.

Οι ερυθρόλευκοι απέκλεισαν κατά σειρά την Ίντερ και τη Λανς και έγραψαν ιστορία απέναντι στην πανίσχυρη Μπάγερν.

6148385
6148449
6148455_2

Ο  Σωτήρης Συλαϊδόπουλος μιλώντας για το παιχνίδι και την πρόκριση είπε:

«Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο το είχαμε διαβάσει αρκετά καλά. Ο τρόπος που ασκήσαμε πίεση στην Μπάγερν είναι κάτι που γενικότερα το δουλεύουμε καιρό τώρα και δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε σκοράρει και με τη Λανς με τον ίδιο τρόπο.

Είναι αρκετά σημαντικό να βγάζουμε σε τέτοιους αγώνες την προσωπικότητα και επιθετικότητα που χρειάζεται, αλλά και παράλληλα να κρατάμε την ισορροπία που πρέπει να έχεις σε αυτά τα παιχνίδια.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στο σταφ για την πρόκριση, αλλά και για τον τρόπο που λειτουργήσαμε και αντιδράσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί η Μπάγερν ανέβασε αρκετά τις γραμμές της και μας πίεσε.

Νομίζω όμως οι τοποθετήσεις μας και ο τρόπος που αμυνθήκαμε ήταν αρκετά σημαντικά στοιχεία».

ΜΠΑΓΕΡΝ: Σμιτ,Σόλζε, Μανούμπα, Σκολ, Χένινγκ, Ζβόναρεκ, Φερνάντες, Γιένσεν (46′ Ενκιλί), Αζνού (46′ Λισίνα), Ράμσακ, Κούσι – Ασάρε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σίνα, Πρεκατέ, Τανούλης, Κωστούλας (90′ Γατόπουλος), Αλαφάκης (90′ Χρήστου), Μουζακίτης, Μπάκουλας, Κουτσογούλας, Πνευμονίδης (67′ Λιατσικούρας), Παπακανέλλος (78′ Δάμα), Χ. Κωστούλας.