Τουρκικά ΜΜΕ: Η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ δεν θα γίνει

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Τουρκία, φέρεται πως ακυρώθηκε η επίσκεψη του Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου.

Η επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ είναι προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου και κατά τη διάρκειά της ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντήσει για πρώτη φορά τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Το OdaTv μετέδωσε πριν λίγες ώρες ότι η επίσκεψη ακυρώθηκε και ότι η αιτία είναι η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ. «Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία, ενέκρινε νομοσχέδιο ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βοήθεια σε διάφορες χώρες, τερματίζοντας έτσι ένα 6μηνο πολιτικό αδιέξοδο. Το πακέτο των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, περιλαμβάνει 61 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια προς την Ουκρανία, 26 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ και 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού (Ταϊβάν). Από το πακέτο των 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατίθεται στο Ισραήλ προβλέπεται ότι 9 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια που θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εμπόλεμες ζώνες, συμπεριλαμβανομένης της Γάζας».

Λίγο μετά ανάλογη ανάρτηση έκανε και το Haber Meydani.