Σερβία: Οργή του προέδρου Α.Βούτσιτς κατά Ντόρας για το «ναι» στο Κόσοβο για ΣτΕ: «Ντροπή σας που λέτε τόσα ψέματα»

Οργισμένος είναι ο Σέρβος πρόεδρος Α.Βούτσιτς με την Ν.Μπακογιάννη για την εισήγηση της, η οποία και τελικά υπερψηφίστηκε, για ένταξη του Κοσόβου στο συμβούλιο της Ευρώπης, αναγνωρίζοντας του έτσι status κρατικής οντότητας.

Συγκεκριμένα την χαρακτήρισε «ασπόνδυλο ον» καθώς όπως είπε δεν είχε «ραχοκοκαλιά» για να πει «όχι στις εντολές που έλαβε»!

Ο Σέρβος πρόεδρος συνέχισε την επίθεση του κατά της Ντόρας Μπακογιάννη λέγοντάς της ότι «πρέπει να ντρέπεται γι’ αυτό που έκανε».

«Ντροπή σας που λέτε ψέματα. Ξέρω ποιος έδωσε εντολή να αφήσεις τις αρχές σου και να συμπεριφερθείς έτσι. Ντροπή σου!

Μερικοί άνθρωποι έχουν την ραχοκοκαλιά για να αγωνιστούν στη διεθνή σκηνή και κάποιοι δεν έχουν καμία»!

Βούτσιτς κατά Μπακογιάννη για Κόσοβο:«Ξέρω καλά ποιος έδωσε  εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας»

 

 

Με 131 ψήφους υπέρ, 29 κατά και 11 αποχές, η Κοινοβουλευτική Διάσκεψη Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για να γίνει το Κόσοβο δεκτό ως μέλος, αποκτώντας δηλαδή status χώρας.

Κίνηση με καταστροφικές συνέπειες για τον Ελληνισμό ήταν η υπερψήφιση από τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας της αναγνώρισης του Κοσόβου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης,

το οποίο κάποτε ανήκε στην πρώην Γιουγκοσλαβία και αποσπάστηκε βίαια με τον πόλεμο του 1999 από το σερβικό εθνικό «κορμό» όπως συνέβη το 1974 με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Δύο περιπτώσεις ακριβώς ίδιες.

Mονο τυχαία δεν είναι η δήλωση του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη προσερχόμενου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες,
όπου δήλωσε ικανοποιημένος από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία, προσθέτοντας ότι «βλέπει πρόοδο στο Κυπριακό» εν μέσω κλιμακούμενων προκλήσεων της Άγκυρας!

Είναι χαρακτηριστικό ότι καμιά ελληνική κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν είχε καν διανοηθεί να προχωρήσει σε έμμεση αναγνώριση της απόσχισης του Κοσσυφοπεδίου από το σερβικό εθνικό κορμό

για τον απλούστατο λόγο ότι θα αποδεχόμασταν το «νόμιμο» της τουρκικής απαίτησης να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου ως «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου».

Οι δύο περιπτώσεις είναι ακριβώς όμοιες. Εισβολή και κατοχή τμήματος ενός ανεξάρτητου κράτους και εν συνεχεία ανακήρυξη του τμήματος αυτού ως ανεξάρτητου, το οποίο κατέχεται δια της στρατιωτικής ισχύος, και εν τέλει αναγνώριση του.

Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ της εισβολής της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία με την απόσχιση εθνικού τμήματος της Δημοκρατίας της Σερβίας από ξένες δυνάμεις, εν προκειμένω το ΝΑΤΟ.

Μάλιστα στην περίπτωση της βόρειας Κύπρου υπάρχει και ένα στοιχείο επιπλέον: Η Τουρκία ήταν βάσει της συνθήκης της Ζυρίχης «εγγυήτρια» δύναμη και είχε δυστυχώς την νομική δυνατότητα να εισβάλει οπότε αυτή κρίνει.

Τότε έκρινε ότι απειλούνται οι Τουρκοκύπριοι, το ΝΑΤΟ όμως είχε εισβάλει εντελώς αυθαίρετα (δεν νομιμοποιήθηκε, η επιχείρηση του από τον ΟΗΕ)

Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και στην δυτική Θράκη.

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην βόρεια Κύπρο ήταν τουρκικής καταγωγής και μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Κοσόβου ήταν αλβανικής καταγωγής. Αυτό μόνο αρκούσε. Ποια θα είναι η διαφορά με την δυτική Θράκη;

από το pronews.gr