Ρωσία-Β.Πούτιν: «Όσο κι αν προσπάθησαν να μας φοβίσουν δεν τα κατάφεραν – Είμαστε μία ενωμένη οικογένεια»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «σάρωσε» στις σημερινές (17/03) προεδρικές εκλογές και «κλείδωσε» την πέμπτη θητεία του ως πρόεδρος της Ρωσίας.

Μιλώντας στην έδρα της προεκλογικής του εκστρατείας, υπογράμμισε ότι: «Από κάθε φωνή, χτίζουμε μια κοινή βούληση του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ευχαρίστησε επίσης τους πολίτες που πήγαν ψηφίσουν και εξέφρασε «ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στους πολεμιστές μας στην πρώτη γραμμή» αναφερόμενος στην πρώτη γραμμή του πολέμου στην Ουκρανία.

«Όσο κι αν προσπάθησαν να μας φοβίσουν, να καταστείλουν τη θέλησή μας, τη συνείδησή μας, κανείς δεν το κατάφερε ποτέ στην ιστορία. Απέτυχαν τώρα και θα αποτύχουν και στο μέλλον» πρόσθεσε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Ρώσους για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη. Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι η εμπιστοσύνη των Ρώσων. Είμαστε μία ενωμένη οικογένεια» υπογράμμισε σε άλλο σημείο.

Ο Ρώσος ηγέτης έγινε δεκτός με τα συνθήματα «Πούτιν, Πούτιν, Πούτιν» από το πλήθος πριν από την ομιλία του.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσίας (CEC), με καταμετρημένα το 70% των ψηφοδελτίων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επικρατεί με ποσοστό 87,17%.

Ακολουθεί ο Νικολάι Χαριτόνοφ, του Κομμουνιστικού Κόμματος με 4,19%, ο Βλαντισλάβ Νταβάνκοφ, του Νέου Λαϊκού Κόμματος με 4,08% και ο Λεονίντ Σλούτσκι, του εθνικιστικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος με 3,15%.

Τα επίσημα αποτελέσματα, μετά την καταμέτρηση όλων των ψήφων, θα αναρτηθούν σε λίγες ημέρες.

Με περισσότερα από 114 εκατομμύρια άτομα να έχουν δικαίωμα ψήφου, η συμμετοχή ήταν 73%, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, από 67,5% στις προηγούμενες εκλογές του 2018.