Κύπρος: Τα βίντεο που σοκάρουν από την Μονή Οσίου Αββακούμ

Τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων μοναχών και της Μητρόπολης Ταμασού,

προμηνύουν ότι το κουβάρι του σκανδάλου που ξετυλίγεται καθημερινά θα συνταράξει την κοινωνία και ακόμη περισσότερο τα θεμέλια της Εκκλησίας.

Χθες, το ΣΙΓΜΑ έδωσε στη δημοσιότητα ακόμη ένα βίντεο που δείχνει έναν μοναχό και μια γυναίκα να κουβαλούν τα μεσάνυχτα της 23ης Φεβρουαρίου ένα βαρύ αντικείμενο.

Το εν λόγω ντοκουμέντο δεν είναι καθόλου άσχετο με τους διαλόγους και τις καταγγελλόμενες ραδιουργίες των 2 μοναχών και τρίτου προσώπου, που είδαν ήδη το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα.

Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις 22 Φεβρουαρίου και όταν πια τα πιο πάνω πρόσωπα είχαν αντιληφθεί

ότι οι ενέργειες τους είχαν φθάσει στα αυτιά του Μητροπολίτη, ήθελαν πάση θυσία, να διαφυλάξουν την ασφάλεια του χρηματοκιβωτίου.

Στις μεταξύ τους στιχομυθίες τους, μία μέρα πριν την καταγραφή των εικόνων που παρακολουθούμε, φέρονται μεταξύ άλλων να ήθελαν να σκάψουν στο έδαφος, να σπάσουν τοίχους και στη συνέχεια να καλύψουν το χρηματοκιβώτιο με ερμάρια.

Στις ιδέες των Πορφύριου και Νεκτάριου ήταν και το δωμάτιο της μητέρας του τελευταίου, η οποία διέμενε στο χώρο της Μονής,

σε κατάλυμα που βρισκόταν σε ύψωμα και στο οποίο φέρεται να βρέθηκε τελικά το περιβόητο χρηματοκιβώτιο με το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Αποκλειστικό/ΣΙΓΜΑ: Μοναχός και γυναίκα μεταφέρουν βαρύ αντικείμενο τα μεσάνυχτα

Ωστόσο, πριν από το συγκεκριμένο ντοκουμέντο, είχε προηγηθεί το βίντεο που δημοσίευσε το SigmaLive με τη μεταφορά του χρηματοκιβωτίου από τη Μονή Αββακούμ στη Μητρόπολη Ταμασού.

Το εν λόγω συμβάν σημειώθηκε στις 5 Μαρτίου όταν και έγινε η έφοδος εντός της Μονής Αββακούμ μετά από οδηγίες του Μητροπολίτη Ησαία.

Καρέ καρέ η στιγμή που κουκουλοφόροι φορτώνουν το χρηματοκιβώτιο απ

Ο ξυλοδαρμός με το ζωνάρι

Το ΣΙΓΜΑ ανέδειξε και μια διαφορετική πτυχή του σκανδάλου στη Μονή Αββακούμ, αφού έφερε στο φως βίντεο με σκηνές από το εξωτερικό της εκκλησίας στις οποίες διακρίνονται οι αρχιμανδρίτες να λογομαχούν έντονα, σε σημείο υστερίας, με μια γυναίκα.

Οι αρχιμανδρίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του επίμαχου στιγμιότυπου ωρύονται ενώ σε κάποια στιγμή η γυναίκα πέφτει στο έδαφος.

Καθαρά στο βίντεο διακρίνεται μοναχός, να κτυπά με το ζωνάρι του τη γυναίκα, με τέτοια μανία που η ζώνη έσπασε και έφυγε το μεταλλικό κομμάτι.

Η γυναίκα στο τέλος του βίντεο διακρίνεται να αποχωρεί από τη Μονή μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια της.

 

Αποκλειστικό/Πρωτοσέλιδο: Μοναχός Μ.Αββακούμ σπάει ζωνάρι πάνω σε γυναίκα

Το μύρο στον σταυρό

Αίσθηση προκάλεσε και το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, στο οποίο φαίνονται δύο μοναχοί να τοποθετούν «μύρο» από μεγάλο παγούρι στον σταυρό.

Στο βίντεο του «Πολίτη», φαίνεται ότι οι μοναχοί παρασκεύαζαν το «μύρο» που τοποθετούσαν στον σταυρό τον οποίον στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους πιστούς ότι κάνει «θαύματα».

Ειδικότερα, το βίντεο καταγράφηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί, με τον διάλογο μεταξύ των δύο μοναχών να επικεντρώνεται στην ετοιμασία του «μύρου».

ΜΟΝΗ ΑΒΒΑΚΟΥΜ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΥΡΟ"

Ακολούθησε νέο βίντεο με ημερομηνία 28 Δεκεμβρίου 2023, όπου φαίνεται ο γέροντας Νεκτάριος να συνομιλεί με μοναχές, οι οποίες πήγαν στο μοναστήρι για να προμηθευτούν γιορτινά εδέσματα.

Τότε ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος παρουσίασε στις μοναχές το κουτί με τον Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου, σημειώνοντας ότι μέσα τοποθέτησε βαμβάκι για να μην τρέχει το μύρο έξω.

Πρόκειται για τον σταυρό, τον οποίο σε προηγούμενο βίντεο γέμιζαν από παγούρι με μύρο μέχρι να «κολυμπώσει».

Ενημέρωσε επίσης τις μοναχές ότι το μύρο τρέχει στα κεφάλια των πιστών και για αυτό τον σταυρό το έχει τοποθετημένο σε κουτί.

Εντύπωση προκαλεί η τακτική που χρησιμοποιούσε για τα λεγόμενα «θαύματα». Για να παραδώσει στις μοναχές το μύρο από τον σταυρό, έθεσε ως όρο να μην αναφέρουν σε άλλους το θαύμα

. «Δεν θέλω να κάμουμε show. Αν έθελα έφκαλλα το στες ειδήσεις τζαι έρκετουν λαοθάλασσα. Εν θέλω».

ΜΟΝΗ ΑΒΒΑΚΟΥΜ - ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΑΥΜΑ

από το sigmalive.com