Πάτρα; Ανατίναξαν ΑΤΜ πήραν 130.000 ευρώ όμως ξέχασαν άλλα 100.000

Οι δράστες άρπαξαν τις κασετίνες με τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν αυτές των 50 ευρώ καθώς δεν απελευθερώθηκαν από την έκρηξη

Στην Αττική φαίνεται πως είναι το ορμητήριο των βομβιστών που ανατίναξαν το ΑΤΜ της Εθνικής τράπεζας έξω από ένα σούπερ μάρκετ στην Οβρυά της Πάτρας, την Δευτέρα του Πάσχα και απέσπασαν σχεδόν 130.000 ευρώ αφήνοντας παραδόξως πίσω τους άλλα 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγραφή, οι δράστες άρπαξαν τις κασετίνες με τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν αυτές των 50 ευρώ καθώς δεν απελευθερώθηκαν από την έκρηξη. Το περιεχόμενο άλλης μιας κασετίνας σκόρπισε στον δρόμο που γέμισε με χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, αλλά οι δράστες δεν μπήκαν στον κόπο να τα μαζέψουν.

Το υλικό από κάμερες της περιοχής έδειξε ότι, εκτός από τους βομβιστές που προειδοποίησαν τον φύλακα διπλανού εργοταξίου να απομακρυνθεί γιατί θα γινόταν έκρηξη, υπήρχε και τρίτος συνεργός τους που είναι άγνωστο πώς διέφυγε. Η μοτοσικλέτα με την οποία διέφυγαν οι δυο κρανοφόροι κακοποιοί βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στην περιοχή του Ομπλού και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Όπως διαπιστώθηκε, η μοτοσικλέτα ανήκει σε κάτοικο περιοχής της Αττικής, ενώ έφερε πινακίδα κυκλοφορίας που φέρεται να είχε κλαπεί από άλλη μηχανή. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της αναζητείται καθώς δεν είχε δηλώσει κλοπή, ίσως γιατί έλειπε για το Πάσχα και δεν την αντιλήφθηκε.