Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας με βροχές, καταιγίδες και… σκόνη

Χαλάει ο καιρός από τα μέσα της εβδομάδας σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ενώ νέο κύμα αφρικανικής σκόνης αναμένεται να σκεπάσει δυτικά και νότια της χώρας.

Από τα μέσα της εβδομάδας προβλέπεται εκ νέου άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, βαθμιαία ενίσχυση των ανέμων, πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια της χώρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε, την Τετάρτη «προς τις βραδινές ώρες επειδή θα έρθει ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα ορεινά θα συννεφιάσει περισσότερο και θα έχουμε κάποιες βροχές στη δυτική Ελλάδα προς το βράδυ.

Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι δυο μέρες με άστατο καιρό. Θα έχουμε αρκετές βροχές, πιθανότατα και καταιγίδες, οι άνεμοι θα ενισχυθούν πάλι, η θερμοκρασία θα ξαναπέσει χαμηλά.

Θα χαλάσει πάλι ο καιρός και κάποια μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια».

«Έρχεται κακοκαιρία, αλλά όχι σε όλη τη χώρα» λέει ο Αρναούτογλου

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Αρναούτογλου σημειώνει ότι τις επόμενες μέρες (συγκεκριμένα την Πέμπτη) αναμένεται ένα βαρομετρικό χαμηλό,

το οποίο με τη βοήθεια του αντικυκλώνα στα δυτικά της Ευρώπης, δεν αποκλείεται να κάνει αισθητή την κακοκαιρία σε συγκεκριμένες περιοχές.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«O καιρός έως και την ερχόμενη Πέμπτη με μια ματιά! Ιδιαίτερα βαθύ το προβλεπόμενο για την ερχόμενη Πέμπτη βαρομετρικό χαμηλό μπορεί να μην είναι,

αλλά με τη βοήθεια του αντικυκλώνα στα δυτικά της Ευρώπης την κακοκαιρία του δεν αποκλείεται να την κάνει σε συγκεκριμένες περιοχές (χάρτες), όχι όμως σε όλη την Ελλάδα,

καθώς η ένταση και η έκταση των καιρικών φαινομένων παραμένουν ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του χαμηλού το επόμενο τριήμερο!».