Κύπρος: Πέθανε ο μάρτυς κατηγορίας και απαλλάχθηκε ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος Κιουρσιάτ τον για σφετερισμό ε/κ περιουσιών

Ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση του Τουρκοκύπριου δικηγόρου, Ακάν Κιουρσιάτ, στη δίκη η οποία ήταν ορισμένη για σήμερα στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας.

Η εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα ανέφερε πως ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας που τον ενέπλεκε στην υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, o Βρετανός Γκάρι Ρομπ, απεβίωσε.

Ως εκ τούτου δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς μάρτυρα κατηγορίας η υπόθεση.

Ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος ήταν καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από το 2007. Είχε συλληφθεί στη Ρώμη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βάσει του εντάλματος σύλληψης του 2007,

ενώ στις 2 Φεβρουαρίου συναίνεσε στην έκδοσή του στην Κυπριακή Δημοκρατία για υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στο κατεχόμενο χωριό Κλεπίνη, στην επαρχία Κερύνειας.

Το Δικαστήριο στις 9 Φεβρουαρίου διέταξε να αφεθεί ελεύθερος, αφού δώσει ως εγγύηση €10.000 μετρητά και €65.000 με δύο τραπεζικές επιταγές από κυπριακές τράπεζες.

Επίσης είχε διατάξει να παρουσιάζεται κάθε 1η και 3η Δευτέρα του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Δομετίου μεταξύ 6-9 το απόγευμα.

Μετά την αναστολή της δίωξης του παύει να καταζητείται διεθνώς και πλέον μπορεί να ταξιδεύει με διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου.