Κεχαγιά-ΣΥΡΙΖΑ: “Τα μηνύματα που πήραμε από τις χθεσινές δημοσκοπήσεις είναι θετικά”

“Θεωρούμε ότι η δεύτερη θέση τείνει να κλειδώσει για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θεωρούμε ότι όλα έχουν τελειώσει στην πορεία προς τις ευρωεκλογές-Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της επανάπαυσης-Στην πολιτική όλα μπορεί να ανατραπούν από τη μία στιγμή στην άλλη. Εξάλλου ο στόχος μας δεν είναι μόνο η δεύτερη θέση”

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών 90,1 FM, υπογράμμισε πως: «Παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις με προσοχή. Τα μηνύματα που πήραμε είναι θετικά».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις με προσοχή. Τα μηνύματα που πήραμε από τις χθεσινές δημοσκοπήσεις είναι θετικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρούμε δεδομένη μια καλή πορεία αν δεν δείξουμε την ενδεδειγμένη σοβαρότητα. Χαμόγελα μπορεί να υπάρχουν, αλλά υπάρχει και εγρήγορση για το αύριο, διότι δεν χρειάζεται επανάπαυση.

Θεωρούμε ότι η δεύτερη θέση τείνει να κλειδώσει για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θεωρούμε ότι όλα έχουν τελειώσει στην πορεία προς τις ευρωεκλογές. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της επανάπαυσης. Στην πολιτική όλα μπορεί να ανατραπούν από τη μία στιγμή στην άλλη. Εξάλλου ο στόχος μας δεν είναι μόνο η δεύτερη θέση.

Ο στόχος μας είναι και ένα καλό ποσοστό. Και γι’ αυτό θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι μπορούμε και καλύτερα, μπορούμε περισσότερο και ότι έχουμε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα να αντιπαραβάλλουμε απέναντι στο κυβερνητικό πρόγραμμα και στα προγράμματα των άλλων κομμάτων».

Για την δημοφιλία Κασσελάκη έναντι Μητσοτάκη:

Ερωτηθείσα για τη δημοφιλία του Στέφανου Κασσελάκη σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Βούλα Κεχαγιά απάντησε:

“Ο Στέφανος Κασσελάκης πρώτα και κύρια δεν είναι βουλευτής. Ωστόσο βλέπω ότι αρχίζει να ανεβάζει σταθερά τα ποσοστά της δημοφιλίας του. Δηλαδή ο κόσμος αρχίζει και τείνει ευήκοα ώτα σε αυτά που λέει ο πρόεδρος του κόμματος μας και αφορούν τις πολιτικές μας θέσεις. Πιστεύω ότι και οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα δείξουν ότι σταθερά αρχίζει να κατακτά και αυτό το έδαφος. Αλλά επαναλαμβάνω χρειάζεται συστηματική δουλειά και χτίσιμο και του προφίλ και του Προέδρου, αλλά και του προφίλ των στελεχών και όλων ημών με την ενδεδειγμένη σοβαρότητα. Πρέπει να ακούσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας, να τα κατανοήσουμε και να τους δώσουμε τις απαντήσεις”.

Για τα Τέμπη

Αναφορικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να επιμένει στις ευθύνες του Κ. Αχ. Καραμανλή για το δυστύχημα στα Τέμπη, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απάντησε:

«Εμείς δεν χτυπάμε προσωπικά τον κ. Καραμανλή. Για μας στο κάδρο δεν είναι μόνο ο Κώστας Καραμανλής αλλά και ο υφυπουργός Καραγιάννης και ο κ. Τριαντόπουλος έχουν και οι τρεις ευθύνη. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε και τον ρόλο του κ. Καραμανλή, είναι υπόλογη απέναντι στην κοινωνία. Όταν λοιπόν λέμε για «τζάκι Καραμανλή» λέμε και για ένα άλλο «τζάκι». Και εκεί ρίχνουμε τις συνολικές κυβερνητικές ευθύνες αλλά και τις προσωπικές ευθύνες που έχει ο πρωθυπουργός σε σχέση με τον χειρισμό και το πώς αντιμετώπισε η κυβέρνηση τη συγκεκριμένη τραγωδία, την οποία εμείς τη χαρακτηρίζουμε έγκλημα και δεν το παίρνουμε πίσω. Εδώ μιλάμε για ένα έγκλημα παραλείψεων.

Και φυσικά δεν ξεχνάμε τον χειρισμό της Εξεταστικής Επιτροπής που μας εντείνει τη βεβαιότητα ότι επιχειρείται μια συγκάλυψη. Θα περιμέναμε, πάντως, ότι και με την παραίνεση της κυβέρνησης ο κ. Καραμανλής θα έθετε τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης, κατά τον τρόπο που ζήτησε ο κ. Σπίρτζης να αρθεί η βουλευτική του ασυλία. Αυτό βλέπουμε ότι δεν το κάνει».