Ηλεία: Επιστάτης στη Βάρδα απειλούσε εργάτες και τους ανάγκαζε να εργάζονται χωρίς αμοιβή

Οι τέσσερις εργάτες γης, αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ότι ο 45χρονος Βούλγαρος τους κρατούσε σε χώρο του αγροκτήματος ασκώντας σωματική και ψυχολογική βία – Μάλιστα, κρατούσε παράνομα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, χωρίς να τους δίνει την αμοιβή τους

Χθες βράδυ Τρίτης συνελήφθη σε χωριό της Ηλείας, ένας 45χρονος επιστάτης από τη Βουλγαρία κατόπιν καταγγελιών τεσσάρων εργατών πως ο άντρας παρακρατούσε τους μισθούς τους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα έγιναν στο χωριό Ψάρι της Βάρδας, όταν οι τέσσερις μετανάστες εργάτες γης εκμεταλλευόμενοι την απουσία του 45χρονου επιστάτη κατάφεραν και απέδρασαν και έφτασαν μέχρι την Πάτρα, όπου κατήγγειλαν το περιστατικό.

Οι τέσσερις εργάτες γης, αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ότι ο 45χρονος Βούλγαρος τους κρατούσε σε χώρο του αγροκτήματος ασκώντας σωματική και ψυχολογική βία. Μάλιστα, κρατούσε παράνομα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, χωρίς να τους δίνει την αμοιβή τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κατέβαλε κανονικά τους μισθούς τους στον επιστάτη.

Ο επιστάτης συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (20.3.2024) και σε σωματική έρευνα που του πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν οι ταυτότητές τριών εκ των τεσσάρων εργατών καθώς και το χρηματικό ποσό των 320 Ευρώ.