Ηλικιωμένοι έπεσαν θύματα ληστείας σε Κηφισιά και Νέο Ηράκλειο

Ο ηλικιωμένος διαπίστωσε ότι είχαν κάνει φτερά 200 ευρώ, κάρτες και προσωπικά του έγγραφα και μέχρι να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί, οι δράστες είχαν τραπεί σε φυγή

Ένας ηλικιωμένος στην Κηφισιά έπεσε θύμα ληστείας με τη μέθοδο της «αγκαλιάς», καθώς δράστιδα του έκλεψε το πορτοφόλι.

Ο ηλικιωμένος κινούνταν έξω από σχολείο της Κηφισιάς, όταν σταμάτησε πλησίον του ένα ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό έναν άντρα και συνοδηγό μια γυναίκα.

Από το όχημα αποβιβάστηκε η γυναίκα και κινούμενη προς τον 86χρονο του φώναξε «ίδιος έμεινες δεν άλλαξες καθόλου» προσποιούμενη ότι τον γνώριζε. Στη συνέχεια τον αγκάλιασε, έβαλε το χέρι της στην τσέπη του μπουφάν του και του άρπαξε το πορτοφόλι.

Ο ηλικιωμένος διαπίστωσε ότι είχαν κάνει φτερά 200 ευρώ, κάρτες και προσωπικά του έγγραφα και μέχρι να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί, οι δράστες είχαν τραπεί σε φυγή.

Παρόμοιο περιστατικό, πιθανότατα από τους ίδιους δράστες, σημειώθηκε και στο Νέο Ηράκλειο με θύμα έναν 71χρονο από τον οποίο άρπαξαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό αξίας περίπου 500 ευρώ. Η αστυνομία, αναζητά το συγκεκριμένο δίδυμο με βάση τις μαρτυρικές καταθέσεις και από υλικό από κάμερες ασφαλείας.