Euroleague, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι με «άρωμα» εξάδας

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε, Πέμπτη (14/3, 19:45) στο ΣΕΦ, τον Παναθηναϊκό AKTOR στην αναμέτρηση με την οποία θα αρχίσει η δράση στην 29η αγωνιστική της Euroleague.

Τηλεοπτική κάλυψη από το Nova Sports Prime.

Από τη μία πλευρά οι «ερυθρόλευκοι» που βρίσκονται στην 5η θέση με ρεκόρ 17-11 μαζί με τη Φενέρμπαχτσε και τη Βίρτους ενώ από την άλλη το «τριφύλλι» που καταλαμβάνει την 3η θέση με ρεκόρ 18-10.

Ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά, Γιώργος Μπαρτζώκας, στις δηλώσεις του για το επερχόμενο ντέρμπι, αναφερόμενος στον Γουόκαπ και τον Γουίλιαμς Γκος είπε ότι:

«Ο Τόμας, αν παίξει αύριο, θα παίξει μετά από σχεδόν δέκα μέρες, έχοντας κάνει μεγάλη προσπάθεια και αυτός και οι φυσιοθεραπευτές για να έρθει το πόδι του σε μία νορμάλ κατάσταση.

Θα ήθελα να κάνω μία αναφορά γι’ αυτούς, γιατί είναι κάτι παραπάνω από επαγγελματίες. Το πόδι του είναι ακόμη πρησμένο και έχει αιμάτωμα, αλλά επειδή μιλάμε για τον Γουόκαπ, ελπίζω ότι θα παίξει.

Θα κάνει προσπάθεια στην προπόνηση, δεν είμαι σίγουρος, για οποιονδήποτε άλλον θα σας έλεγα ότι δεν θα έπαιζε.

Ο Γκος είναι ίδια κατάσταση ακριβώς, δεν έχει κάνει ομαδική προπόνηση, θα προσπαθήσει σήμερα και ίσως είναι αύριο».

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ από την πλευρά του δήλωσε: «Σίγουρα έχω καταλάβει τη σημασία του ντέρμπι. Το βλέπεις στο γήπεδο, στους φίλους, έξω στους δρόμους.

Κάποιες φορές ενδιαφέρονται περισσότερο γι’ αυτό από μερικά παιχνίδια της EuroLeague. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει για όλους».

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Λούκα Βιλντόζα και Κώστα Αντετοκούνμπο ενώ ο Τούρκος τεχνικός αναφερόμενος στο γεγονός πως η ομάδα του έκανε προπόνηση στο ΣΕΦ δήλωσε ότι:

«Είναι η ρουτίνα πριν από ένα ματς EuroLeague. Και όπως κάνουμε πριν από κάθε εκτός έδρας, το πρωί ξεκουραζόμαστε και το απόγευμα κάνουμε προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα. Αυτό είναι το σύστημά μου.

Δεν με απασχολεί αν είναι ντέρμπι ή οποιοδήποτε ματς, είναι κάτι φυσιολογικό. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ελπίζω να το κάνουμε και στα play off ή να έρθει ο Ολυμπιακός στην έδρας μας, αν το θέλει.

Επίσης, θέλουμε να προετοιμαστούμε για το ντέρμπι.Για εσάς μπορεί να είναι περίεργο, αλλά για εμάς είναι φυσιολογικό. Σίγουρα θέλω να κάνω προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα, δεν παίζει ρόλο αν είναι η έδρα του Ολυμπιακού.

Το ίδιο είναι στη Μαδρίτη ή τη Βαρκελώνη. Επειδή είναι ο Ολυμπιακός, να μην την κάνουμε; Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά στις μεταξύ μας αναμετρήσεις, όλα ήταν σωστά και δίκαια.

Είμαστε οι πρώτοι που το κάνουμε, ελπίζω να συνεχίσει και ο Ολυμπιακός. Η… μάχη είναι φυσιολογική στο παρκέ, αλλά οι δύο ομάδες είναι επαγγελματικές.

Αν ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν θέλει να κάνει προπόνηση, είναι δική του απόφαση. Το έχω κάνει και με τη Φενέρ στην Τουρκία».

Ο Κέντρικ Ναν, μιλώντας στους δημοσιογράφους για αυτή τη μεγάλη αναμέτρηση, στάθηκε στην ανάγκη να πάρουν οι «πράσινοι» την εκδίκησή τους:

«Δεν ήταν ένα τυπικό ματς για το πρωτάθλημα. Κέρδισαν το Κύπελλο, άρα έχουν έναν τίτλο και σίγουρα θυμάμαι το συγκεκριμένο ματς. Nα κερδίσουμε για να πάρουμε εκδίκηση και για τον χαμένο τελικό».

Η διαιτητική τριάδα που θα βρεθεί στο Φάληρο ώστε να «διευθύνει» τον αγώνα θα αποτελείτε από τον Κροάτη Σρέτεν Ράντοβιτς, τον Ισπανό Κάρλος Περούγκα και τον Σέρβο Ούρος Νίκολιτς.

Η Kατάταξη

Ρεάλ Μαδρίτης 22-6
Μπαρτσελόνα 19-9
Παναθηναϊκός 18-10
Μονακό 18-10
Βίρτους 17-11 (6)
Φενέρμπαχτσε 17-11 (5)
Ολυμπιακός 17-11 (4)
Μπασκόνια 15-13
Μακάμπι 15-13
Παρτιζάν 13-15
Βαλένθια 13-15
Αρμάνι Μιλάνο 12-16 (6)
Αναντολού Εφές 12-16 (6)
Μπάγερν 12-16 (6)
Ζαλγκίρις 11-17
Ερυθρός Αστέρας 10-18
Βιλερμπάν 6-22
Άλμπα 5-23
*Σε παρένθεση οι βαθμοί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής (29η)

Πέμπτη 14 Μαρτίου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 19:45
Φενέρμπαχτσε – Βαλένθια 19:45
Ερυθρός Αστέρας – Μακάμπι 20:00
Άλμπα – Μονακό 21:00
Μπασκόνια – Αρμάνι Μιλάνο 21:30
Μπαρτσελόνα – Παρτίζαν 21:30

Παρασκευή 15 Μαρτίου

Βιλερμπάν – Εφές 21:00
Μπάγερν – Ζαλγκίρις 21:30
Βίρτους – Ρεάλ 21:30