Έως και 2 ευρώ “έχουν πέσει” οι τιμές των θαλασσινών στην Βαρβάκειο για τη Σαρακοστή

Στα 8 – 9 ευρώ από 10 – 11 ευρώ που ήταν πέρυσι τιμάται η σκούρα γαρίδα Εκουαδόρ (μεσαίο μέγεθος), τα 12 ευρώ αγγίζει η κόκκινη γαρίδα Αργεντινής, τα καλαμάρια κοστίζουν 8.98 ευρώ, περίπου δύο ευρώ κάτω από την περυσινή τιμή και τα πλοκάμια θράψαλου στα 7.98 είναι φθηνότερα κατά 1 ευρώ από πέρυσι

Με χαμηλότερες τιμές κατά 1 – 2 ευρώ και συνεχές ωράριο από τις 7 το πρωί της Κυριακής (17.3.2024) μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας (18.3.2024), υποδέχεται το αγοραστικό κοινό η Βαρβάκειος.

Ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς Βαρβακείου, Βασίλης Σίμος διευκρίνισε ότι η αγορά θα κλείσει μόνο για μία ώρα το μεσημέρι της Κυριακής για να καθαριστεί, ενώ δεσμεύτηκε ότι υπάρχει επάρκεια και ότι οι τιμές δεν θα αλλάξουν.

Στα 8 – 9 ευρώ από 10 – 11 ευρώ που ήταν πέρυσι τιμάται η σκούρα γαρίδα Εκουαδόρ (μεσαίο μέγεθος), τα 12 ευρώ αγγίζει η κόκκινη γαρίδα Αργεντινής, τα καλαμάρια κοστίζουν 8.98 ευρώ, περίπου δύο ευρώ κάτω από την περυσινή τιμή και τα πλοκάμια θράψαλου στα 7.98 είναι φθηνότερα κατά 1 ευρώ από πέρυσι.

«Πάμε για μικρότερο εύρος κέρδους και προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που είναι οικονομικά ευάλωτος», τόνισε ο Βασίλης Σίμος και υπενθύμισε ότι η Βαρβάκειος πουλάει και ηλεκτρονικά.

«Αναμέναμε να έρθει ο υπουργός Ανάπτυξης για να φτιάξουμε το καλάθι, αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχει καλάθι 6 – 7 προϊόντων με θαλασσινά που έχουν μείωση της τάξης 1 – 2 ευρώ, είπε ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς.