Basket League, Περιστέρi – Άρης 84-62: Η ομάδα του Σπανούλη ισοπέδωσε τους Θεσσαλονικείς και σφράγισε την 3η θέση

Από την τρίτη θέση θα μπει στο Top-6 το Περιστέρι bwin καθώς επιβλήθηκε με 84-62 του Άρη Midea για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Κορυφαίος ο Τζόε Ράγκλαντ με 23 πόντους και 11 ασίστ για το Περιστέρι bwin. Από τους φιλοξενούμενους πρώτος σκόρερ ήταν ο Τολιόπουλος με 14.

Mε δυνατές άμυνες και χαμηλό ρυθμό ξεκίνησε η αναμέτρηση κι έτσι κύλησε μέχρι τα μέσα της πρώτης περιόδου, εκεί όπου το Περιστέρι bwin πάτησε… γκάζι και προηγήθηκε με 21-13 στο 10’.

Το σερί των γηπεδούχων συνεχίστηκε με συνέπεια στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου να προηγηθούν με 13 πόντους διαφορά (28-15), έπειτα από καλάθι του Πουλιανίτη.

Μέχρι το 15’ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με επιμέρους σκορ 12-4 (32-27) μειώνοντας την απόσταση, ωστόσο οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη βρήκαν τις λύσεις

ώστε να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο (42-32), με κορυφαίο τον Ράγκλαντ που είχε 13 πόντους ενώ από τον Άρη Midea ο Τολιόπουλος είχε 8.

Mε 2/2 τρίποντα από Τολιόπουλο και Χάρελ ο Άρης Midea προσπάθησε να αιφνιδιάσει το Περιστέρι bwin στην επανάληψη καθώς μείωσε στους τέσσερις (42-38).

Το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο αφού οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και σε αυτό το διάστημα Άρης Midea παρουσίαζε καλύτερη εικόνα ξεκινώντας από την άμυνα.

Το Περιστέρι bwin πάντως, βρήκε απαντήσεις επαναφέροντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων με τον Μίτρου Λονγκ να βάζει το λιθαράκι του στην επίθεση.

Όσο περνούσε η ώρα το Περιστέρι bwin έκανε μεθοδικά τη δουλειά του αφού μπήκε μπροστά με 73-57 στο 35’, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα λύσεις στην επίθεση.

Aπό κει και έπειτα οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απόλυτα πάνω στο παρκέ με το τρίποντο του Ράγκλαντ (81-59) να βάζει τη «σφραγίδα» του στην επικράτηση.

Tα δεκάλεπτα: 21-13, 42-32, 63-51, 84-62.