Υπόθεση 12χρονης στα Σεπόλια: 12.500 ηλεκτρονικά ντοκουμέντα

Σοκάρουν τα ντοκουμέντα που κατατέθηκαν στη δίκη για την υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια, ενώ και σήμερα συνεχίστηκε η διαδικασία.

Περίπου 12.500 ηλεκτρονικά πειστήρια, βίντεο και ηχητικά, έχουν κατατεθεί στις 37 μέχρι τώρα δικασίμους και είτε αναγνώστηκαν είτε προβλήθηκαν ξετυλίγοντας το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης. Σύμφωνα με τον Alpha ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν και σοκαριστικά βίντεο από τα social media από την περιβόητη σελίδα γνωριμιών. Επίσης περιλαμβάνονται ηχητικά ντοκουμέντα με χυδαίους διαλόγους και γραπτά μηνύματα από διάφορα προφίλ.

Εντύπωση εντούτοις προκαλούν συνομιλίες με τους κατηγορούμενους μετά τις 12 το βράδυ μέσω του wifi του σπιτιού του κοριτσιού. Αυτό, όπως αναφέρθηκε στον Alpha, έχει σημασία για την κατηγορία εις βάρος της μάνας.

Το μήνυμα της 12χρονης με τη μητέρα της

Και μιας και περί μάνας ο λόγος, δόθηκε στη δημοσιότητα ένας μικρός διάλογος του κοριτσιού με την μητέρα της μέσω μηνυμάτων.

Αυτός ο διάλογος έχει ως εξής:

«Μητέρα: Πρόσεχε

12χρονη: Θα σου φέρω 75 ευρώ, δεν πιστεύω να το πέταξες το γατάκι γιατί δεν θα σου δώσω τίποτε

Μητέρα: Χωρίς να το ξέρει ο μπαμπάς , όχι δεν το πέταξα»

Η γιαγιά της 12χρονης

«Το παιδί κλαίει συνέχεια και χτυπιέται, δεν πήγε ούτε σχολείο, υποφέρει για τη μάνα του», ανέφερε από την πλευρά της σε δηλώσεις της στο MEGA η γιαγιά της 12χρονης.

Πρόσθεσε πως είναι ντροπή η πρόταση της εισαγγελέως. «Τι τιμωρία είναι αυτή; Τι κράτος; Τι δικαιοσύνη; Εγώ πίστευα στην ελληνική δικαιοσύνη. Το έλεγα τόσες μέρες, τώρα τι είναι αυτά που κάνουν; », είπε.

Τι έγινε σήμερα στη δίκη

Σύμφωνα με το MEGA ξεκίνησαν σήμερα αγορεύσεις οι τρεις δικηγόροι της 12χρονης. Στη συνέχεια το λόγο πήραν δικηγόροι κατηγορουμένων με πρώτο τον συνήγορο Πακιστανού κατηγορουμένου.

Επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 26 Μαρτίου. Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία στο τέλος του μηνός, και να έχει βγει απόφαση πριν αρχίσουν να λήγουν τα 18μηνα , καθώς σε μια τέτοια περίπτωση ο πρώτος που βγαίνει είναι ο Μίχος.

«Βράζει» η κοινωνία μετά την πρόταση για τον Μίχο, στηρίζει η Ένωση Εισαγγελέων

Πάντως την στιγμή που η κοινωνία «βράζει» μετά την εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι το λαϊκό αίσθημα δεν μπορεί να λειτουργεί ως μοχλός πίεσης.

Η ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα με απαξιωτικούς τίτλους, αλλά και δηλώσεις δικηγόρων και πολιτικών προσώπων, που στρέφονται σε βάρος εισαγγελικής λειτουργού για το περιεχόμενο της πρότασής της σε δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης, τονίζει ότι η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται, στο βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος, να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού και ευπρέπειας και να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης και προσβολής του ελεύθερου και ανεξάρτητου φρονήματός τους.

Εκφράζει δε για πολλοστή φορά την ανησυχία της για τις τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, από όπου κι αν προέρχονται, και επισημαίνει ότι πρακτικές αυτού του είδους δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου».