«Βροχή» οι αγωγές για το σκάνδαλο των emails – Δικηγόρος απόδημων Ελλήνων: «Κατατέθηκαν 31 αγωγές κατά του ΥΠΕΣ και ζητούν αποζημίωση»

Ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος που εκπροσωπεί κάποιους απόδημους Έλληνες που κατέθεσαν αγωγή το πρωί της Τρίτης (19/3) αποκάλυψε ότι για την διαρροή των emails από το υπουργείο Εσωτερικών, ήδη έχουν κατατεθεί 31 αγωγές!

«Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε και από την καθαρά Δευτέρα μέχρι σήμερα έχουμε άλλες τριάντα αγωγές».

Οι αγωγές στρέφονται κατά τους υπουργείου Εσωτερικών και όχι κατά κάποιου συγκεκριμένου προσώπου

που σημαίνει πως όποιες αποζημιώσεις επιδικαστούν θα πληρωθούν από το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή από τους Έλληνες πολίτες.

Για να γνωρίζουν οι πολίτες πως άλλοι διαπράττουν τα αδικήματα κι άλλοι τα πληρώνουν.

«Για την παράβαση από το υπουργείο εξωτερικών που δεν προστάτευσε τα δεδομένα που έδωσαν οι πολίτες για να πάρουν μέρος στις εκλογές.

Στρέφονται κατά του ελληνικού δημοσίου όχι κατά προσώπων.

Ζητάνε αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο.

Ταυτόχρονα έχουμε και εξώδικα προς την κυρία Ασημακοπούλου για ποιον λόγο είχε τα στοιχεία αυτά, πρέπει να πάρουμε απαντήσεις».

Σχετικά με την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης ο κύριος Σωτηρόπουλος απάντησε: «Εάν δούμε ότι ο εισαγγελέας ασκήσει ποινική δίωξη θα παρασταθούν αυτοί οι άνθρωποι για υποστήριξη της κατηγορίας».

Οι αγωγές έχουν γίνει από πολίτες που ήταν στις λίστες για τις εκλογές του 2023 όμως υπάρχουν αμφιβολίες από κάποιους απόδημους και για τις φετινές λίστες.

«Ήταν στις λίστες του 23 και κάποιοι απ’ αυτούς ήταν και κάποιοι που γράφτηκαν τώρα όμως οι αγωγές είναι από τους πολίτες που ήταν στις λίστες του 23».

Συνέχισε λέγοντας «Το email είναι απόρρητο και δεν χορηγείται στα κόμματα. Κάποιοι έχουν ανησυχήσει για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών.

Είναι άνθρωποι από το εξωτερικό που πρόκειται να ψηφίσουν και στις εκλογές που έρχονται.

Είναι άνθρωποι που δεν έχουν δηλώσει ότι θέλουν να χρησιμοποιηθεί το e mail τους από την κυρία Ασημακοπούλου».