Βαρκελώνη: «Φοβίζουν οι… 2 μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Το 2-2 στο ΣΕΦ ήρθε με εκκωφαντικό τρόπο υπέρ του Ολυμπιακού. Στην Μπαρτσελόνα έχουν ανησυχήσει. Το αβαντάζ έδρας είναι υπέρ των Καταλανών, αλλά η εφημερίδα Sport της Βαρκελώνης τονίζει για τα όπλα των νταμπλούχων Ελλάδας:

«Η Μπάρτσα και ο Ολυμπιακός ετοιμάζουν ήδη τα όπλα τους για τον καθοριστικό πέμπτο αγώνα των προημιτελικών της Ευρωλίγκας που θα διεξαχθεί την ερχόμενη

Τετάρτη στις 22:00 στο “Παλάου” όπου η μία ομάδα θα πανηγυρίσει την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου και η άλλη θα θρηνήσει.

Η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου δεν στάθηκε όρθια στο τέταρτο παιχνίδι που διεξήχθη την Πέμπτη στον Πειραιά και από το οποίο οι Μπλαουγκράνα βγήκαν ζεματισμένοι από το σκορ 92-58.

Σε κάθε περίπτωση είναι μόνο μια ήττα. Είναι η καλύτερη ανάγνωση που μπορεί να γίνει για μια δύσκολα κατανοητή ήττα.

Η άλλη ανάγνωση είναι ότι ο πρώην προπονητής των Μπλαουγκράνα, Γεώργιος Μπαρτζώκας, έχει ανακτήσει δύο σημαντικούς παίκτες σε αυτα τα πλέι οφ

που δεν είχαν ρόλο στα δύο πρώτα παιχνίδια του Palau και έδειξαν την Πέμπτη ότι είναι ήδη σε θέση να κάνουν μεγάλη ζημιά στην Μπαρτσελόνα.

Ο ένας είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ, που ήταν ήδη αντικείμενο πόθου της Μπάρτσα στις αρχές της δεκαετίας,

παλεύει εδώ και τρεις σεζόν με συνεχή σωματικά προβλήματα που προέρχονται από τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο που υπέστη όταν ανήκε στις τάξεις της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Κολλημένος με πρόβλημα τον αστράγαλο από την αρχή της χρονιάς, ο 2,14 μέτρων σέντερ έπαιξε

5:06 στο πρώτο παιχνίδι με τρεις πόντους και ένα ριμπάουντ, είχε 7:50 στο δεύτερο με μόλις τρία ριμπάουντ και δεν έπαιξε στο τρίτο.

Ωστόσο, στο τέταρτο στάθηκε ξανά στα πόδια του με 8 πόντους, 11 ριμπάουντ και ένα υπέροχο +18 rating σε 22 λεπτά.

Έτσι ο Μπαρτζώκας ανακτά την τριπλή απειλή του στο ζωγραφιστό, αφού συνδυάζει την ευελιξία του Πετρούσεφ και την απεραντοσύνη του Φαλ (2,18 μέτρα)

με έναν από τους πιο καθοριστικούς άξονες των τελευταίων χρόνων στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κρίμα για τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν.

Η άλλη «υπογραφή» ήταν πολύ πιο απροσδόκητη. Ο πρώην παίκτης της Μπάρτσα, Κώστας Παπανικολάου, δεν ταξίδεψε καν στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα

και δεν έβαλε σορτσάκι την Τρίτη στο τρίτο παιχνίδι της σειράς λόγω ασθένειας. Ελάχιστοι τον περίμεναν την Πέμπτη, αλλά εμφανίστηκε ξανά και εντυπωσιακά.

Ο Έλληνας διεθνής σφυροκόπησε το στεφάνι των Μπλαουγκράνα με τρεις συνεχόμενες triples (τρίποντα)

και βοήθησε όπως πάντα στη ρακέτα για να τερματίσει με εννέα πόντους, έξι ριμπάουντ και βαθμολογία +13.

Ο πάουερ φόργουορντ είναι κίνδυνος και η Μπάρτσα θα πρέπει να τον δέσει πολύ καλά με την άμυνα της».