Τραγωδία στη Γλυφάδα: Άνδρας αυτοπυροβολήθηκε μετά από την κακοποίηση της συντρόφου του

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής, 12 Απριλίου, στη Γλυφάδα.

Ένας άνδρας, 27 ετών, χειροδικούσε κατά της συντρόφου του στο πεζοδρόμιο, στην είσοδο πολυκατοικίας, στην οδό Ικαρίας 28.

Κλιμάκιο της ΟΠΚΕ, που περνούσε τυχαία από την οδό, αντιλήφθηκε το συμβάν. Οι αστυνομικοί απευθύνθηκαν στον άνδρα με τη φράση:

«τι κάνεις εκεί;», αυτός εισήλθε αμέσως στην πολυκατοικία, ανέβηκε στο διαμέρισμά του και κλειδώθηκε μέσα. Λίγο αργότερα, αυτοκτόνησε.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο ανέμεναν την εντολή του Εισαγγελέα για να μπουν στο διαμέρισμα, ενώ καθ’ οδόν βρισκόταν και διαπραγματευτής.

Όταν, όμως, οι Αρχές εισήλθαν στον χώρο, σπάζοντας την πόρτα, βρήκαν τον 27χρονο νεκρό.

Το θύμα της επίθεσης είπε στους αστυνομικούς ότι ο 27χρονος ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, όταν της επιτέθηκε και παρουσίαζε τάσεις αυτοκτονίας.

Ο αυτόχειρας ήταν γνώριμος της αστυνομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, καθώς είχε διαπιστωθεί η εμπλοκή του σε υποθέσεις με ναρκωτικά και ληστείες, ενώ είχε εμπλακεί και σε ένα τροχαίο με εγκατάλειψη.

Ο αυτόχειρας είχε καταδικαστεί για απείθεια και όφειλε να εμφανίζεται στο Α.Τ. Γλυφάδας δύο φορές τον μήνα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σήμερα και ώρα 16.05 αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. διερχόμενοι, κατά την περιπολία τους από δρόμο της Γλυφάδας, άκουσαν φωνασκίες και πλησίασαν προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο. Εκεί ενημερώθηκαν από περίοικους ότι εντός πολυκατοικίας, άντρας ασκούσε σωματική βία σε γυναίκα.

Άμεσα προσέγγισαν την πολυκατοικία, όπου ανέβηκαν στον 4ο όροφο και στη θέα των αστυνομικών ο άνδρας εισήλθε σε διαμέρισμα και κλειδώθηκε, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Παράλληλα, υπό το συντονισμό και καθοδήγηση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου μετέβησαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και σταθμός ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Διαπραγματευτής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν περιμετρικά, προκειμένου να λάβει χώρα επιχείρηση διαπραγμάτευσης, διασφαλίζοντας τον χώρο.

Μετά από Εισαγγελική εντολή και ενώ ο άντρας δεν ανταποκρινόταν, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου εντόπισαν τον άνδρα νεκρό, με τραύμα από πυροβόλο όπλο.