Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο μετά από καταγγελία Μπελέρη

Ο Γκέργκι Γκόρο συνελήφθη σε μπαρ στις Δρυμάδες, ενώ την ώρα της σύλληψής του ήταν παρών και εισαγγελέας – Πρόκειται για τον δήμαρχο που όρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα

Mε εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας του SPAK ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Χειμάρρας, Γκέργκι Γκόρο, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2024.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ακόμη 4 άτομα φέρονται να έχουν καταλήξει σε χειροπέδες. Η σύλληψή του έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη.

Ο Γκόρο και ένα άλλο άτομο που ταυτοποιήθηκε ως Mihallaq Bonjaku συνελήφθησαν, ενώ άλλα τρία τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως αναφέρει το himara.gr.

Η σύλληψη του Γκέργκι Γκόρο έρχεται έπειτα από πολλές καταγγελίες για «κατάχρηση καθήκοντος» και «αποξένωση περιουσίας».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα himara.gr, η σύλληψή του έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμμάρας, Φρέντη Μπελέρη. Ο Γκόρος και ένα άλλο άτομο που ταυτοποιήθηκε ως Mihallaq Bonjaku συνελήφθησαν, ενώ άλλα τρία τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Έτσι, αναφέρεται ότι οι συλλήψεις σχετίζονται με τη στρατηγική επενδυτική ιδιότητα του Artan Gaçi, συζύγου της πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρώην υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Olta Xhaçka.

Από την άλλη, ο Mihallaq Bonjaku, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε κλαπεί η περιουσία του, ή μάλλον ένα μέρος της περιουσίας, για το οποίο ο Artan Gaçi, είχε κηρυχθεί στρατηγικός επενδυτής και είχε ξεκινήσει την κατασκευή πολυτελούς θερέτρου. Όπως δηλώνει, η περιουσία του ήταν περιφραγμένη και δεν του επέτρεπαν να μπει μέσα.

Ο Μπελέρης είχε σχηματίσει φάκελο που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούσε σκάνδαλο για την παράνομη χρήση γης στον Δήμο Χιμάρρας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έκταση γης 5.512 τετραγωνικών μέτρων. Στόχος ήταν να κατασκευαστεί εκεί ένα τουριστικό θέρετρο.

Οι δικηγόροι του Μπελέρη τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους κατήγγειλαν τον Τζόργκο Γκόρο για διευκόλυνση στην αποξένωση των παράκτιων περιουσιών, ώστε ορισμένα άτομα να επωφεληθούν από το καθεστώς του «στρατηγικού επενδυτή».

Να σημειωθεί πως παρέμεινε στη θέση του ως δήμαρχος Χειμάρρας παρόλο που έχασε τις τοπικές εκλογές στις 14 Μαΐου από τον Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 2,6 χρόνια φυλάκιση για εξαγορά ψήφων.