Super League, Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Συνεχίζει νικηφόρα

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Αγχώθηκε στο τέλος ο Ολυμπιακός, αλλά έβαλε στο σακούλι του 3 ακόμη βαθμούς μετά την 20η αγωνιστική της Super League.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποδείχθηκε σκληρό καρύδι στο Φάληρο για ένα ημίχρονο. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο δεύτερο μέρος.

Ντόη και Ναβάρο φάνηκε να «καθαρίζουν» το ματς, αλλά το πέναλτι του Κόντε μετέτρεψε σε αρκετά αγχωτικό το παιχνίδι για το τελευταίο τέταρτο συν τις καθυστερήσεις.

Τελικά ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε κάνοντας το 3-1 στις καθυστερήσεις, ανεβαίνοντας στους 41 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στους 12.

Η αναμέτρηση άρχισε με καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, όταν ο Φορτούνης βρήκε τον Μασούρα, ο τελευταίος μετά από ωραία ενέργεια δεν σούταρε καλά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο 12’, με τον Ροσέρο να γυρίζει στον Τζίμα αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να σουτάρει.

Η πρώτη μεγάλη φάση του ματς ήρθε στο 19’. Ο Φορτούνης έδωσε στον Μασούρα,

Στο 19ο λεπτό ο Φορτούνης έβγαλε τον Μασούρα απέναντι στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά δεν έβαλε καλά το πόδι του με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ!

Η πίεση των «ερυθρόλευκων» αυξανόταν, υπήρξαν και αρκετές στατικές φάσεις, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ.

Στο ημίωρο υπήρξε τεράστια φάση για τον Ολυμπιακό, όμως κι αυτή δεν κατέληξε σε γκολ.

Ο Μασούρας «έσπασε» στον Φορτούνη, αλλά ο αρχηγός των Πειραιωτών δεν μπόρεσε να σκοράρει όντας τετ α τετ!

Εννιά λεπτά μετά, ήταν η σειρά του ΠΑΣ Γιάννινα να δημιουργήσει εξαιρετική ευκαιρία. Ο Ριένστρα βρήκε χώρο και σούταρε καλά, όμως ο Πασχαλάκης αντέδρασε εξαιρετικά κι έβγαλε σε κόρνερ!

Ο Ντόη με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, φτάνοντας στην ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Έτσι το 45λεπτο τελείωσε χωρίς σκορ στην αναμέτρηση.

Στο 51ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους. Ο Κίνι έκανε το γύρισμα, ο Μασούρας άφησε στον Ναβάρο με την κεφαλιά του τελευταίου να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Αθανασίου που δεν απειλήθηκε.

Το γκολ που έψαχνε αγχωτικά ο Ολυμπιακός, ήρθε τελικά στο 57’. Ο Ντόη βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή κι έπιασε ένα πολύ καλό σουτ, με τον Αθανασίου να μην μπορεί να αντιδράσει και τελικά να μαζεύει την μπάλα απ’ τα δίχτυα του για το 1-0!

Λίγο μετά το γκολ, ο Μάρτινς έφυγε στο χώρο, ο Αθανασίου έδιωξε προς στιγμήν και ο Μασούρας σκόραρε. Το τέρμα ακυρώθηκε μετά κι από εξέταση του VAR, καθώς ο Μάρτινς ήταν οφσάιντ.

Ο ίδιος παίκτης με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα σούταρε, αλλά ο Αθανασίου δεν ανησύχησε.

Στο 65’ οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Μασούρας βρήκε τον Ναβάρο κι αυτός σκόραρε για το 2-0!

Ο Μάρτινς συνέχισε να ψάχνει το γκολ, με το σουτ που επιχείρησε στο 71’ εντός περιοχής να κοντράρει και να περνά κόρνερ.

Κι ενώ φαινόταν πως το ματς θα κυλήσει χωρίς αγωνία στην ολοκλήρωσή του, ο Τούτου ανατράπηκε στο 74’ απ’ τον Ρέτσο και υποδείχθηκε πέναλτι.

Ένα λεπτό μετά ο Κόντε νίκησε τον Πασχαλάκη κι έτσι έγινε το 2-1 με τους φιλοξενούμενους να ξαναμπαίνουν στο ματς.

Ο Ποντένσε στο 77’ μπήκε στην περιοχή, με το σουτ που δοκίμασε να φεύγει άουτ. Ο Πορτογάλος εξτρέμ δέκα λεπτά μετά βρέθηκε απέναντι απ’ τον Αθανασίου, αλλά το δυνατό σουτ που δοκίμασε ήταν άστοχο!

Ένα λεπτό μετά η ομάδα του Πειραιά είχε δοκάρι, με τον Ναβάρο να βρίσκεται σε καλή θέση εντός περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο κάθετο του Αθανασίου!

Στις καθυστερήσεις ο Κόντε σούταρε στα σώματα, με το άγχος για τον Ολυμπιακό να φεύγει οριστικά στο 90+3’. Ο Μασούρας έκανε το γύρισμα και ο Γιόβετιτς με πανέμορφο πλασέ έκανε το 3-1 «κλειδώνοντας» τη νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Περράκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε (73΄ Καρβάλιο), Α. Όρτα (61΄ Τσικίνιο), Μασούρας, Φορτούνης, Ζ. Μάρτινς (73΄ Ποντένσε), Ναβάρο (90΄ Γιόβετιτς)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Κιάκος (82΄ Τσαούσης), Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα (82΄ Έφορντ), Ροσέρο (63΄ Τούτου), Τζίμας, Μπάλαν (63΄ Κόντε)