Super League, αποτελέσματα και βαθμολογία: Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ, όλοι ξανά στο κόλπο για τον τίτλο

Το πιο συναρπαστικό και συνάμα ανατρεπτικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών συνεχίζεται και πλέον οι τέσσερις μονομάχοι του τίτλου βρίσκονται πλέον σε απόσταση έξι βαθμών.

Κερδισμένος της εμβόλιμης αγωνιστικής (3ης) ο ΠΑΟΚ που ζορίστηκε με την Λαμία, αλλά τελικά έφερε τούμπα το ματς και είδε τον Παναθηναϊκό να υποχρεώνει την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα στα play off και να την ρίχνει από την κορυφή.

Παράλληλα αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ΑΕΚ σε ντέρμπι (αγώνες με ομάδες από το Big-5) μετά από 13 μήνες και την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό (καθώς στη συνέχεια μετρούσε 10 νίκες και 7 ισοπαλίες).

Έτσι οι ασπρόμαυροι προσπέρασαν την ΑΕΚ (66 βαθμοί έναντι 65), αλλά την ίδια ώρα μείωσαν την απόσταση τους από την κορυφή κι οι δύο αιώνιοι με τον Παναθηναϊκό

να είναι πλέον στους 62 βαθμούς και τον Ολυμπιακό στους 60, ενώ την ερχόμενη Κυριακή υπάρχει το ντέρμπι Δικεφάλων στην OPAP Arena.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ τρεις ημέρες μετά τον θρίαμβο στη Λεωφόρο, εμφανίστηκε με 7 αλλαγές και για 45 λεπτά ήταν αγνώριστος!

Έτσι η χωρίς άγχος Λαμία προηγήθηκε στο 7′ με Μαρτίνεθ να μην λέει όχι στο δώρο του Κοτάρσκι, ενώ δημιούργησε ευκαιρίες και για άλλο γκολ καθώς ο Δικέφαλος πελαγοδριομούσε.

Οι παίκτες του Βόκολου δεν βρήκαν ξανά στόχο και το πλήρωσαν δεχόμενοι το γκολ της ισοφάρισης στο 45’+1′ με τον Μιχαηλίδη…

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν άλλη ιστορία με τις αλλαγές του Λουτσέσκου (Μεϊτέ, Μπάμπα, Τάισον) να αλλάζουν όλο το ματς αν και λυτρωτής ήταν η τέταρτη αλλαγή του ΠΑΟΚ καθώς ο Στέφαν Σβαμπ

λίγο μετά την είσοδο του έκανε το 2-1 στο 70′ και ο ίδιος στο 88′ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με πέναλτι που κέρδισε με τρομερή ατομική ενέργεια ο Σαμάτα…

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο όπου έλαμψε το άστρο του Φώτη Ιωαννίδη.

Οι πράσινοι όπως και με τον ΠΑΟΚ δέχθηκαν γκολ στην πρώτη επίθεση (5′ Βίντα), αλλά από το 20′ και μετά ανέβσαν την απόδοση τους και πετυχαν την ανατροπή σε ένα τρίλεπτο.

Αρχικά ισοφάρισε στο 32′ με τον Μπακασέτα και στο 34′ ο Ιωαννίδης πήρε την ταυτότητα του Μουκουντί και έκανε το 2-1.

Στο β’ μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος, έκλεισε ιδανικά τους χώρους ενώ την ίδια ώρα η ΑΕΚ δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τις αλλαγές και το 2-1 παρέμεινε ώς το τέλος..

Αυτή τη φορά η καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού συνδυάστηκε και με την πρώτη του νίκη στα play off.

Ο αδιάφορος βαθμολογικά Άρης, ο οποίος πάντως είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά το μίνι πρωτάθλημα με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς.

Στο Καραϊσκάκη όμως είχε την πρώτη τελική στο ματς (2′ Οντουμπάτζιο) κι από κει πέρα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο με τον Ολυμπιακό

να προηγείται νωρίς με τον Ελ Κααμπί (6′), αλλά τον Μαροκινό να χάνει την ευκαιρία να… κλειδώσει το ματς αστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι στο 40′.

Η εικόνα του Άρη δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ντανιέλ Ποντένσε να κάνει το 2-0 στο 60′

κι εκεί να τελειώνουν όλα για να έρθει απλά ο Καρβάλιο στο 89′ για να πετύχει το τελικό 3-0.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Ολυμπιακός-Άρης 3-0
ΠΑΟΚ-Λαμία 3-1
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4η)
Κυριακή 7 Απριλίου

17:00 Λαμία-Ολυμπιακός
19:30 Άρης-Παναθηναϊκός
20:30 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS (3η αγωνιστική)

1. ΠΑΟΚ 66
2 ΑΕΚ 65
3. Παναθηναϊκός 62
4. Ολυμπιακός 60
5. Αρης 48
6. Λαμία 34