Super League, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Κιτρινόμαυρο πάρτι στην… Αρένα της Φιλαδέλφειας – Κοντά στον τίτλο η ΑΕΚ

Δυο γκολ ο Ελίασον και ένα ο Πόνσε.

Ένα τρίποντο που αυξάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ και πλέον είναι στο +4 από τον Παναθηναϊκό στην κορυφή!

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η ΑΕΚ το αθηναϊκό clasico κόντρα στον Παναθηναϊκό, που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης στην Opap Arena, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Η ομάδα του Αλμέιδα, κυριαρχώντας πλήρως στο ντέρμπι επικράτησε με το ευρύ 3-0 του τριφυλλιού και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το αθηναϊκό clasico για την Ένωση, καθώς κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 7ο λεπτό με ωραίο σουτ του Ελίασον από το ύψος της περιοχής.

Στο 38′ λεπτό από ένα τραγικό λάθος του Ακαϊντίν σε προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Ντραγκόφσκι ο Πόνσε έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε τον τερματοφύλακα των πρασίνων, κάνοντας το 2-0 για το συγκρότημα του Αλμέιδα.

Στο 61ο λεπτό η ΑΕΚ είχε διπλό δοκάρι. Ο Πινέδα έκανε επέλαση από τα αριστερά προς την περιοχή, απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το σουτ, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Πόνσε πήρε το ριμπάουντ με υπέροχο βολ πλανέ έκανε το σουτ και ο Ντραγκόφσκι με τη συνδρομή του δοκαριού έσωσε το γκολ για την ΑΕΚ.

Oκτώ λεπτά αργότερα η ομάδα του Αλμέιδα κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ.

Ο Πινέδα μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς. Αυτός εκτέλεσε με προβολή, αλλά ο Ντραγκόφσκι τον σταμάτησε.

Ο Ελίασον ωστόσο ακολουθούσε σαν τρέιλερ και από κοντά έκανε το 3-0.

AΕΚ-Παναθηναϊκός 3-0

Γκολ: 7′ , 69′ Ελίασον (ΑΕΚ), 38′ Πόνσε (ΑΕΚ)

Δοκάρια: 61′ Πινέδα (ΑΕΚ), 61′ Πόνσε (ΑΕΚ)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης – Ρότα (76′ Μήτογλου), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί – Ελίασον (76′ Άμραμπατ), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα (81′ Μάνταλος)– Αραούχο, Πόνσε (76′ Γκαρσία)

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (77′ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ (64′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Λημνιός (46′ Σπόραρ), Παλάσιος (46′ Βιλένα), Τσέριν, Μπακασέτας (64′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.