Super League 1, Ατρόμητος – Κηφισιά 3-0: Η αναρρίχηση συνεχίζεται με το βλέμμα στην… εξάδα

Με το… δεξί μπήκε στο 2024 ο Ατρόμητος καθώς επικράτησε με 3-0 της Κηφισιάς στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague και παρέμεινε στο -4 από την εξάδα ενώ άυξησε τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη στο +8.

Έτσι έπαιξαν
Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τους Αθανασίου, Ιμερέκοφ, Τζαβέλλα και Κιβρακίδη στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Έντερ με τον Κουέν και τον Φριντζόνσον μοιράστηκαν τη μεσαία γραμμή. Ο Αντζιέλσκι ήταν στην κορυφή ως φορ και είχε στα άκρα τον Γιουμπιτάνα με τον Βαλένσια.

Από την άλλη η Κηφισιά ξεκίνησε με τον Αναγνωστόπουλο στην εστία, οι Γκόμπελιτς, Βαφέας, Λαντρ και Μασούρας στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Ιπαλίμπο με τον Παπασάββα ήταν στον άξονα, έχοντας τον Κωνσταντακόπουλο μπροστά τους. Ο Ματέους Σάντος με τον Αντερέγκεν ξεκίνησαν ως εξτρέμ και ο Οζέγκοβιτς στην κορυφή ως φορ.

Τέσσερις φάσεις και ένα γκολ πριν το 10λεπτο για τον Ατρόμητο
Ο Ατρόμητος μπήκε δυναμικά στο ματς και πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα δέκα λεπτά, ο Αναγνωστόπουλος απειλήθηκε τέσσερις φορές (!). Αρχικά στο 4ο λεπτό, ο Αντζιέλσκι βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχής αλλά ο Έλληνας πορτιέρε απέκρουσε με δυσκολία ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετρά, νίκησε και τον Βαλέντσια σε ένα πλασέ που η μπάλα έσκασε μπροστά του.

Στο 7′, ο ίδιος παίκτης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Αναγνωστόπουλο αλλά εξ επαφής δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Αυτό το έκανε ο Γιουμπιτάνα λίγα δευτερόλεπτα μετά, όταν ο Βαλέντσια συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Αντζιέλσκι και ο νεαρός εξτρέμ από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τον Ατρόμητο να έχει τον έλεγχο του ματς και την Κηφισιά να ψάχνει αντίδραση πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών όμως πέρα από ένα σουτ του Σάντος στον Τσιντώτα, δεν υπήρξε κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία.

Το 2-0 του Κουέν «σταμάτησε» το δυναμικό ξεκίνημα της Κηφισιάς στο δεύτερο μέρος
Η Κηφισιά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ο Ατρόμητος στο πρώτο. Είχε διάθεση να απειλήσει με κορυφαία ευκαιρία του Μασούρα στο 49′, όταν ο Έλληνας αμυντικός βρέθηκε στην περιοχή αλλά το σουτ σταμάτησε στον Τσιντώτα, ο οποίος κράτησε το 1-0.

Η… φόρα των φιλοξενούμενων κόπηκε στο 56′ όταν ο Ατρόμητος κέρδισε ένα φάουλ κοντά στην περιοχή, ο Βαλέντσια εκτέλεσε αμέσως, πιάνοντας στον ύπνο τους αντίπαλους αμυντικούς, ο Γιουμπιτάνα πήρε την μπάλα στην περιοχή και έξυπνα την έδωσε στον Κουέν για να κάνει το 2-0 σε κενή εστία.

Αυτό το τέρμα έριξε τελείως τον ρυθμό και έκανε τους Περιστεριώτες να αποκτήσουν ψυχολογία για να διατηρήσουν τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Βέργος «κλείδωσε» το τρίποντο
Η Κηφισιά βρήκε τρόπο να βρεθεί στην αντίπαλη περιοχή χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα τον Ατρόμητο. Κάπου εκεί ήρθε το… κλείδωμα της νίκης από την πλευρά των γηπεδούχων, καθώς οι αλλαγές του Ίλιτς συνεργάστηκαν για να έρθει το 3-0.

Συγκεκριμένα στο 78ο λεπτό, ο Κούντε κουβάλησε την μπάλα στην αντεπίθεση, έδωσε κάθετα στον Βέργο και εκείνος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Αναγνωστόπουλο για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Βέβαια, ο διαιτητής είχε σφυρίξει για οφσάιντ μόλις βρήκε δίχτυα ο Έλληνας φορ αλλά εκείνος συνέχισε να πανηγυρίζει θεωρώντας σίγουρο ότι θα δικαιωθεί από τον VAR, όπως και έγινε.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν υπήρξε εξέλιξη, με τον Ατρόμητο να μπαίνει με το… δεξί στον νέο χρόνο μετά τη νίκη με 3-0 επί της Κηφισιάς, η οποία παρέμεινε χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Αθανασίου, Ιμερέκοφ, Κιβρακίδης, Τζαβέλλας, Γκονζάλες (76’ Έρλινγκμαρκ), Φριντγιόνσον (67’ Κούντε), Γιουμπιτάνα (82’ Ντιρκς), Κουέν, Αντζιέλσκι (67’ Βέργος), Βαλένσια (76’ Τζοβάρας).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ντέιβιντ Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέας, Μασούρας, Ιπαλίμπο (63’ Μπιφουμά), Παπασάββας (77’ Πέιος), Κωνσταντακόπουλος, Ματέους Σάντος (85’ Κλωναρίδης), Αντερέγκεν (63’ Ίλιεφ), Οζέγκοβιτς (77’ Τετέι).