Σεπόλια: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πρόταση αθώωσης του Μίχου – Θα “μπαζωθεί” και αυτό;

Οργή και το κοινό περί δικαίου αίσθημα προκάλεσε η εισαγγελική πρόταση για την αθώωση του Ηλία Μίχου λόγω αμφιβολιών για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τα Σεπόλια.

Άμεση η αντίδραση από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, που κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μετρό στα Σεπόλια, στη γειτονιά που συνέβη το αποτρόπαιο έγκλημα.

Παρακολουθώντας το θέμα από την πρώτη στιγμή και στηρίζοντας έμπρακτα το παιδί και την οικογένειά του, κάτι που δεν έκανε ως όφειλε – όπως καταγγέλλουν- η Πολιτεία,

σε σκληρή ανακοίνωσή της, με την οποία καλεί στην κινητοποίηση τονίζουν «σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές οι εισαγγελείς ξεπλένουν βιαστές».

 

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού πέραν της σημερινής συγκέντρωσης στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια, απευθύνει κάλεσμα και για διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου.

 

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη, και αρχικά ήταν διακριτική.

 

Η πορεία κινήθηκε προς το μαγαζί του Μίχου με στάση στο ιατρείο του δερματολόγου που έχει συλληφθεί για την υπόθεση.

Έγραψαν συνθήματα στα κατεβασμένα ρολά του μαγαζιού του Μίχου, ενώ αντικείμενα πέταξαν προκαλώντας φθορές

και στο διπλανό κατάστημα, επιρρίπτοντας ευθύνες για το γεγονός ότι το «έγκλημα» άργησε να αποκαλυφθεί. Χρήση δακρυγόνων έκαναν οι δυνάμεις της Αστυνομίας.

Να μην γίνει αποδεκτή η εισαγγελική πρόταση

Αίτημα τους να μη γίνει αποδεκτή η πρόταση της εισαγγελέως της δίκης, Μαρίας-Ελένης Νικολού, που απαλλάσσει τον Ηλία Μίχο από τα εγκλήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

«Τα παιδιά έχουν φωνή», «Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών», «Ελλάς Ελλήνων Παιδοβιαστών είστε δολοφόνοι παιδικών ψυχών» μερικά από τα αιχμηρά συνθήματα που ακούγονται, στέλνοντας σαφή μηνύματα.

Οργισμένα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου λόγω αμφιβολιών, καθώς και η απαλλαγή του και για το αδίκημα της εμπορίας προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κατακλύζονται από μηνύματα αγανάκτησης, αλλά και αμφισβήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν κόλαφος για τη μητέρα του 13χρονου πλέον κοριτσιού, κρίνοντας τη ένοχη για μαστροπεία, πορνογραφία και προτροπές στο κορίτσι να εκδίδεται μέσω αφόρητων πιέσεων και συναισθηματικού εκβιασμού.

 

από το in.gr