Πάτρα: Έληξε μετά από 4 ώρες η ομηρία του πρύτανη Χρ.Μπούρα, στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Αποκλεισμένος στο γραφείο του παρέμεινε για περίπου τέσσερις ώρες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας,

έπειτα από διαμαρτυρία φοιτητών, οι οποίοι ζητούσαν να παρθούν πίσω οι πειθαρχικές κυρώσεις κατά τεσσάρων συμφοιτητών τους.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των φοιτητών υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε αποκλεισμός του πρύτανη στο γραφείο του, αλλά μια ειρηνική διαμαρτυρία, προκειμένου να μην ισχύσει η απόφαση για τις πειθαρχικές κυρώσεις.

Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του, ο Χρήστος Μπούρας προχώρησε σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Εδώ και 4 ώρες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών είναι εγκλωβισμένος στο γραφείο του και το αυτοκίνητο του περιφρουρείται για να μην το χρησιμοποιήσει για να διαφύγει.

Θέλω να δηλώσω απερίφραστα πως δεν φοβάμαι τίποτα και δεν θα φύγω από το Πανεπιστήμιο. Ας αναλάβει το πολιτικό σύστημα τις ευθύνες του και ας σπάσει τις ένοχες σιωπές.

Όλοι ξέρουν και είναι ενήμεροι. Πρέπει να πάψουν τέτοιες αντιδημοκρατικές και παρεμβατικές ενέργειες και να καταδικαστούν όσοι τους στηρίζουν. Το δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους και δεν έχει ιδιοκτήτες».

Παράλληλα, ανήρτησε πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, στην οποία σημειώνονται:

«Η Σύγκλητος αφού έλαβε γνώση των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, όπου ομάδα φοιτητών προπηλάκισε τον κ. Πρόεδρο του Τμήματος,

διαμαρτυρόμενη για την κλήση σε ακρόαση φοιτητών που συμμετείχαν στις πρόσφατες καταλήψεις δηλώνει τα εξής:

Καταδικάζει ανεπιφύλακτα την άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας κατά του κ. Προέδρου του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου μας. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο μας.

Ιδιαίτερα για το θέμα κλήσης σε ακρόαση φοιτητών που συμμετείχαν στις καταλήψεις, ο κ. Πρόεδρος έχει το απόλυτο δικαίωμα και ευθύνη, υπερασπιζόμενος το Δημόσιο Πανεπιστήμιο από πράξεις παραβίασης

θεμελιωδών δικαιωμάτων μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, όπως οι καταλήψεις, να κάνει τις νόμιμες ενέργειες και, αν διαπιστώσει παραβίαση του νόμου και του κανονισμού, να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις».