Παναθηναϊκός: Έκανε την ανατροπή στο τέλος κόντρα στο μάχιμο Περιστέρι

Το Περιστέρι φιλοξένησε ο Παναθηναϊκός σήμερα στο «ΟΑΚΑ», για την 4η αγωνιστική Top-6 της Stoiximan Basket League, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 93-88.

Οι «πράσινοι» είχαν στον πάγκο τον Σερέλη, καθώς ο Εργκίν Αταμάν, βρίσκονταν στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του. Μοναδικός απών για τους γηπεδούχους υπήρξε ο Γκραντ, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμα πλήρως τον τραυματισμό του.

Το ματς

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες, για τις οποίες το ματς θα χαρακτηρίζονταν ως ένα παιχνίδι προετοιμασίας, για τις υποχρεώσεις αμφότερων των ομάδων στην Ευρώπη. Οι γηπεδούχοι προπορεύτηκαν με 6-2, στη συνέχεια το Περιστέρι έβγαλε αντίδραση και πέρασε μπροστά με 16-11. Το παιχνίδι έφερε στα ίσα του για τον Παναθηναϊκό ο Ναν που ισοφάρισε με τρίποντο σε 11-11. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ΄ήταν αρκετά ανταγωνιστική και έπαιξε καλή επίθεση, ενώ το «τριφύλλι» δεν στάθηκε και τόσο καλά αμυντικά, στην αρχή του ματς. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να ήταν καλύτεροι, όμως έκαναν αρκετά λάθη με φάουλ, δίνοντας έτσι βολές και πόντους στους γηπεδούχους. Το Περιστέρι κράτησε τη διαφορά και κέρδισε το πρώτο δεκάλεπτο με 25-13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός  άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του, ροκανίζοντας την εις βάρος του διαφορά  και με μπροστάρη τον Βιλντόζα και με καλές άμυνες, πλησίασε το σκορ μειώνοντας σε απόσταση αναπνοής με 26-27. Η ομάδα του Περιστερίου διατηρούσε το προβάδισμα, ο Παναθηναϊκός έφτανε στον πόντο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν κι’ άλλο τη διαφορά και το ημίχρονο έκλεισε υπέρ της με 45-41.

Ο ίδιος ρυθμός συνεχίστηκε για τις δύο ομάδες και στο τρίτο δεκάλεπτο και ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά μετά από αρκετή ώρα, με τα δύο τρίποντα του Σλούκα και του Μήτογλου (54-52). Το παιχνίδι άρχισε να αποκτά περισσότερο θέαμα, ο Ντάνγκουμπιτς επανάφερε το Περιστέρι μπροστά με δύο συνεχόμενα τρίποντα και ο Μήτογλου ισοφάρισε σε 60-60. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πήρε φόρα και ξαναγύρισε τη διαφορά υπέρ της, νικώντας και αυτό το δεκάλεπτο με 67-61.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο το Περιστέρι ήταν αποφασισμένο να κρατήσει τη διαφορά που είχε χτίσει και να πάρει τη νίκη. Οι «πράσινοι» έβγαλαν ψυχή και με ρεκόρ τριπόντων πέρασαν ξανά μπροστά στο +9, σημειώνοντας την πρώτη τους μεγάλη διαφορά σε όλο το ματς 85-76. Αποφασισμένο το «τριφύλλι» να πάρει και αυτή τη νίκη, ανέβασε στροφές, έχτισε μία καλή διαφορά και κέρδισε με ανατροπή με σκορ 93-88.

Οι αρχικές πεντάδες:

Παναθηναϊκός: Σλούκας, Παπαπέτρου, Ναν, Μπαλτσερόφσκι, Μήτογλου

Περιστέρι: Μήτρου-Λόνγκ, Ράγκλαντ, Κασελάκης, Ρένφρο, Ουίλιαμς

Διακύμανση: 13-25, 41-45, 61-67, 93-88