Παναθηναϊκός – Άρης 2-0: Επιστροφή στις νίκες με γκολ Μπακασέτα και Ιωαννίδη

Ο Παναθηναϊκός μετά τις δύο σερί ισοπαλίες στη Λεωφόρο υποδέχθηκε τον Άρη με μοναδικό στόχο να αποφύγει το τρίτο σερί αρνητικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου “κατέβηκε” στην Αθήνα χωρίς άγχος, μιας και έχει εξασφαλίσει τη θέση της στα playoffs της Super League.

Οι “πράσινοι” μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκαν με 1-0 χάρις σε γκολ του Μπακασέτα στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ έχασαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να κάνουν δύο τα τέρματα τους. Στο δεύτερο μισό, ο Άρης μπήκε καλύτερα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, με τον Φώτη Ιωαννίδη λίγα λεπτά αργότερα όμως να διαμορφώνει με πέναλτι το τελικό 2-0 για το “τριφύλλι”.

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο από τον Παναθηναϊκό – Άξιζε και δεύτερο γκολ
Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση ήταν ονειρικό με τον Τάσο Μπακασέτα στο τρίτο μόλις λεπτό της αναμέτρησης να εκμεταλλεύεται την πάσα του Παλάσιος και να κάνει το 1-0 για τους “πράσινους”.

Η συνέχεια ήταν αντίστοιχη, μόνο που παρά τις πολλές συνεχόμενες ευκαιρίες δεν ήρθε το δεύτερο γκολ για το “τριφύλλι”. Οι Μπερνάρ και Παλάσιος έχασαν μεγάλες φάσεις για το 2-0 αστοχώντας από πλεονεκτικές θέσεις.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έκανε το καλύτερο της ξεκίνημα μ’ εκείνον στον πάγκο και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Φώτη Ιωαννίδη, έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Λίγο αργότερα, ο Έλληνας επιθετικός “τσίμπησε” τη μπάλα πάνω από τον Κούεστα αλλά την είδε να “τραντάζει” το οριζόντιο δοκάρι.

Μετά το πρώτο μισάωρο ο Άρης ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι, αρχίζοντας να παίρνει μέτρα προς την εστία του Ντραγκόφσκι. Η πρώτη μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 41ο λεπτό, μετά το κόρνερ του Νταρίντα με τον Ζέκα να απομακρύνει τη μπάλα παρά τη σύγχυση στην περιοχή του Παναθηναϊκού.

Παραλίγο να ισοφαρίσει ο Άρης – Το 2-0 με πέναλτι ο Ιωαννίδης
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να μπαίνει πολύ δυνατά, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο πρώτο κιόλας λεπτό. Οι “κίτρινοι” άλλαξαν ωραία τη μπάλα, με τον Σουλεϊμάνοφ να σεντράρει από τα δεξιά και τον Ζαμόρα να αστοχεί από κοντά με κεφαλιά να κάνει το 1-1.

Ότι δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, το πέτυχαν λίγο αργότεροι οι γηπεδούχοι με τον Μπερνάρ να εκτελεί το φάουλ και τη μπάλα να σταματάει στο χέρι του Σουλεϊμάνοφ, με τον διαιτητή μετά τη βοήθεια του VAR να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Ιωαννίδης έκανε από την άσπρη βούλα το 2-0 και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στο 52ο λεπτό του αγώνα.

Κράτησε εύκολα το 2-0 ο Παναθηναϊκός και παρέμεινε στο -3 από ΑΕΚ στη Super League
Ο Άκης Μάντζιος προσπάθησε με τις αλλαγές του να αλλάξει την εικόνα του αγώνα και να βρει ένα γκολ που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδικήση του παιχνιδιού αλλά δεν τα κατάφερε. Είχε μία ευκαιρία με το δυνατό σουτ του Μανού Γκαρθία, αλλά ο Ντραγκόφσκι είχε την απάντηση διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε πιστός στο πλάνο του και απειλήθηκε ελάχιστα από τον Άρη και λίγο έλειψε να κάνει τρία τα τέρματα του αλλά το σουτ του Αράο δεν πέρασε οριακά την γραμμή του τέρματος του Κουέστα.

Το τελικό 2-0 βρήκε τους “πράσινους” να επιστρέφουν στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές και να διατηρούν τη διαφορά από την κορυφή στο -3 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, αλλά και στο +2 από τον τέταρτο Ολυμπιακό που τον ακολουθεί κατά πόδας.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βίτορ Ούγκο, Ακαϊντίν, Ζέκα, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Τσέριν (80′ Αράο), Παλάσιος (80′ Μαντσίνι), Μπακασέτας (89′ Βιλένα), Μπερνάρ (92′ Λημνιός), Ιωαννίδης( 80′ Σπόραρ)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Μοντόγια (71′ Φεράρι), Νταρίντα, Ζουλς (71′ Βέλεθ), Σουλεϊμάνοφ (84′ Φετφατζίδης), Ντζούρασεκ (46′ Μανού Γκαρθία), Ζαμόρα, Μορόν (46′ Ανσαριφάρντ).