Εθνική Ελλάδας: Οι οκτώ «σίγουροι» και τα τρία ερωτηματικά για τον «ημιτελικό» με το Καζακστάν

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει ήδη προχωρήσει στην επιλογή 27 παικτών για τους προσεχείς αγώνες της Εθνικής ανδρών με το Καζακστάν (OPAP Arena,

21 Μαρτίου, 21:45) και την Γεωργία ή το Λουξεμβούργο (26 Μαρτίου) στο πλαίσιο των Play Off για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024.

Οι διεθνείς που συγκροτούν την αποστολή τού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι οι εξής:

Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Διούδης, Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Μπάλντοκ, Ρότα, Σάλιακας, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Σιώπης, Ζέκα, Χατζηγιοβάνης, Κωνσταντέλιας, Μασούρας, Πέλκας, Τζόλης, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης και Παυλίδης.

Εάν θέλουμε να βάλουμε κάτω τα δεδομένα της 11άδας – χωρίς βέβαια να έχουμε δείγμα δοκιμών – υπάρχουν ορισμένα ερωτηματικά.

Τα βασικά φαίνεται ότι έχουν να κάνουν με μία θέση στη μεσαία γραμμή, έναν εξτρέμ και τον φορ που θα επιλέξει ο Γκουστάβο Πογέτ.

Κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Βλαχοδήμος και στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος και Μπάλντοκ.

Στη μεσαία γραμμή το καθαρό «εξάρι» θα είναι ο Σιώπης και δίπλα του θα είναι ο Μπουχαλάκης ή ο Μάνταλος (υπάρχει, βέβαια και η επιλογή του Δημήτρη Κουρμπέλη που είχε πάντως κάποιες ενοχλήσεις).

Επιτελικός μέσος θα είναι ο Μπακασέτας και στο ένα άκρο της επίθεσης σίγουρα ο Μασούρας.

Για το άλλο άκρο εάν δεν επιλεγεί ο Μάνταλος οι βασικές επιλογές θα είναι ο Τζόλης ή ο Πέλκας ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο τοποθετηθεί εκεί ο Ιωαννίδης για να παίξει άλλος σέντερ φορ ως βασικός (Παυλίδης ή Γιακουμάκης).

Το πιθανότερο ενδεχόμενο, πάντως, είναι ο επιθετικός του Παναθηναϊκού να είναι ο φορ που θα συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα.