Μόσχα: «Τα νέα σύνορα της Ρωσίας παρουσίασε ο πρώην πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ σε διάγγελμα από την τηλεόραση»-Βίντ-φωτό

Τα νέα σύνορα της Ρωσίας παρουσίασε ο Ρώσος πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του από τη ρωσική τηλεόραση

Ο Μεντβέντεφ μιλώντας για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία παρουσίασε ένα χάρτη σύμφωνα με τον οποίο η Ρωσία γνωστοποιεί τις απαιτήσεις που έχει ως προς τα νέα; Σύνορά της με την Ουκρανία.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος του ΣΑ της Ρωσίας «δεν πρόκειται να σταματήσουμε παρά μόνο όταν φτάσουμε εδώ».

Στον χάρτη φαίνεται πως η Ρωσία αφήνει εκτός του ρωσικού εδάφους το Κίεβο, αλλά περιλαμβάνει όλη την περιοχή από την Οδησσό στα νότια έως το Τσέρνιγκοφ στα βόρεια, συμπεριλαμβανομένου και το Χαρκόβου.

Στην ανάρτηση του του συγκεκριμένου χάρτη από τη Μόσχα ;απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν ο οποίος έθεσε την Οδησσό εντός των «κόκκινων» γραμμών όπως τις είπε ενώ έθεσε και το Κίεβο ως «κόκκινη» γραμμή, το οποίο όμως δεν διεκδικεί η Ρωσία.

Ο Ε.Μακρόν στη συνάντηση που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων της γαλλικής αντιπολίτευσης, επανέλαβε πως η Γαλλία θα κάνει ότι χρειάζεται «χωρίς όρια» και «χωρίς κόκκινες γραμμές» για να στηρίξει την Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχε με την αντιπολίτευση, φέρεται να αποκάλυψε το σχέδιο το παρά το γεγονός ότι δεν είναι πραγματοποιήσιμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας L’Indépendant, o επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας,

Fabien Roussel αποκάλυψε ότι ο Μακρόν είπε ότι θα σταλούν γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις στο ουκρανικό έδαφος εάν υπάρξει προσπάθεια κατάληψης της Οδησσού ή του Κιέβου από τη Ρωσία.

Έτσι όπως διαμορφώνονται τα πράγματα έως τώρα σε περίπτωση έναρξης διαπραγματεύσεων για ειρήνευση στην ανατολική Ουκρανία η Οδησσός θα αποτελέσει αντικείμενο σκληρού μπρα ντε φερ  μεταξύ των εμπλεκομένων.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος του ΣΑ της Ρωσίας «δεν πρόκειται να σταματήσουμε παρά μόνο όταν φτάσουμε εδώ».

Dmitry Medvedev says that Ukraine is Russia