Mεταναστευτικό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Φον ντερ Λάιεν – Μητσοτάκη στην Αθήνα

Το μεταναστευτικό υπό το φως και των πρόσφατων αυξημένων ροών, συζητά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η κατ΄ιδίαν συνάντηση του Προέδρου με την κ. Φον Ντερ Λάιεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο, στην Αθηνά, μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο θα μιλήσει.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα απευθύνει ομιλία,

κατόπιν πρόσκλησης του Ελληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιείται στο Ζάππειον, στις 11:15.

Μετά τη λήξη του συνεδρίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτει ο κ. Λετυμπιώτης.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε γεύμα με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Μετά το γεύμα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «με βασικό θέμα συζήτησης τη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών των τελευταίων ημερών,

από τον Λίβανο, και συγκεκριμένους τρόπους αποτροπής του εν λόγω φαινομένου μέσω της ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ».

Μεταβαίνει αύριο στο Λίβανο

Το μεταναστευτικό θα τεθεί επίσης κατά την επίσκεψη του προέδρου της δημοκρατίας στο Λίβανο αύριο, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας.