Μεντιλίμπαρ: «Δεν ξέρω τι συνέβαινε στον Ολυμπιακό πριν έρθω, ξέρω όμως τι θέλω να εφαρμόσω»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα και μίλησε για το αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα (1-4), την εμφάνιση αλλά και το τι έχει αλλάξει στην ομάδα.

Για το τι είπε στους παίκτες του: «Μόνο συγχαρητήρια. Όλοι ήταν πολύ χαρούμενοι, τίποτε άλλο».

Για το ματς: «Το 1ο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Βάλαμε πρώτοι γκολ κι αναγκάστηκαν να βγουν.

Εμείς πιέζαμε ψηλά, αυτοί ρίσκαραν. Βγήκαμε στην κόντρα και βρήκαμε δύο γκολ. Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε με την πίεση που είχε όταν ήταν πίσω στο σκορ».

Για το τι έχει αλλάξει στην ομάδα: «Δεν ξέρω τι συνέβαινε στον Ολυμπιακό πριν έρθω, έχω ιδέα τι θέλω να εφαρμόσω αυτήν τη στιγμή.

Θέλω να παίζουμε επιθετικά και να πατάμε στο γήπεδο του αντιπάλου σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ακόμα κι αν είσαι στο γήπεδο του αντιπάλου, πρέπει να αμύνεσαι αποτελεσματικά. Αν το κάνεις, τότε έχεις αποτελέσματα όπως αυτό που είδαμε απόψε».

Στο τέλος είπε: «Το να παίζεις κάθε τρεις μέρες είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ομάδων, όσων παίζουν στην Ευρώπη ξέρουν.

Σίγουρα είναι κουραστικό, οι παίκτες παίζουν δυνατά και είναι πολύ κουρασμένοι σε κάθε παιχνίδι, αλλά έτσι είναι η κατάσταση και θα την αποδεχθούμε».

Στη συνέντευξη Τύπου επισήμανε: «Είχα δει κάποια σημεία του πρώτου αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ενώ και ο συνεργάτης μου είχε δει όλο το παιχνίδι αναλυτικά.

Παρατηρήσαμε κάποια πράγματα με λεπτομέρεια από εκείνον τον αγώνα. Ωστόσο δεν ήρθαμε εδώ για να διορθώσουμε πράγματα από εκείνο το παιχνίδι, ήταν εντελώς άλλες συνθήκες, άλλος προπονητής, μία άλλη στιγμή για τον Ολυμπιακό.

Εγώ έχω έρθει εδώ γιατί θέλω να εφαρμόσω τις ιδέες μου και προσπαθώ παιχνίδι με παιχνίδι να το καταφέρω.

Στον αγώνα με τη Φερεντσβάρος ήταν πιο δύσκολο να το κάνουμε αυτό, το καταφέραμε κατά το ήμισυ, σήμερα όμως ήταν λίγο καλύτερα για εμάς καταφέραμε περισσότερα πράγματα.

Αυτό που θέλω όμως περισσότερο να κάνω είναι να πείσω τους παίκτες μου πως παρά το γεγονός πως είναι καλοί και έχουν πολλές δυνατότητες,

θα πρέπει να είναι και αποτελεσματικοί στην άμυνα και αν το καταφέρουν αυτά τα αποτελέσματα θα έχουμε, όπως με τον ΠΑΟΚ».