Με απίθανη ανατροπή η Ρεάλ μέσα σε δύο λεπτά, κέρδισε 2-1 τη Μπάγερν και πέρασε στον τελικό του Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Ντόρτμουντ. Αυτό είναι το ζευγάρι του τελικού του Champions League του 2024 που θα διεξαχθεί την 1η Ιουνίου στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Μια ημέρα μετά από την πρόκριση της Ντόρτμουντ επί της Παρί Σεν Ζερμέν μέσα στο Παρίσι η Ρεάλ κέρδισε 2-1 την Μπάγερν Μονάχου στη Μαδρίτη, προκρίθηκε στον 18ο τελικό της ιστορίας της και θα διεκδικήσει το 15ο τρόπαιο.

Έως το 88′ του 2ου ημιτελικού στο φλεγόμενο Μπερναμπέου οι Βαυαροί ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 χάρις στο γκολ του Ντέιβις και όλοι άρχισαν να σκέφτονται επανάληψη του τελικού του 2013 πάλι στο Γουέμπλεϊ κόντρα στη Ντόρτμουντ.

Όμως ένα λάθος του Νόιερ επέτρεψε στον Χοσέλου να ισοφαρίσει στο 89′ και εν συνεχεία να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα της καρδιάς του βάζοντας και 2ο γκολ στο 90+1.

Και όλα αυτά από έναν ξεχασμένο 34χρονο Ισπανό γυρολόγο που γεννήθηκε στη Γερμανία.

Ο αγώνας

Τρομερός ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με την μπάλα πάνω – κάτω και τις δύο ομάδες να πλησιάζουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία, με την Ρεάλ πάντως να έχει τις περισσότερες και πιο αξιοσημείωτες ευκαιρίες.

Ο Τόνι Κρόος, πάντως, πρόλαβε με τάκλιν μια κάθετη μπαλιά – φαρμάκι του Χάρι Κέιν που θα άφηνε εντελώς μόνο του τον Γκνάμπρι, με τον Ροντρίγκο στην επόμενη φάση να μην προλαβαίνει για εκατοστά την μπάλα με προβολή, ύστερα από πάσα του Καρβαχάλ.

Πολλή και πολύτιμη δουλειά από τον 20χρονο Πάβλοβιτς στην μεσαία γραμμή, με την Ρεάλ να αφήνει αρκετά κενά εσωτερικά, τα οποία όμως δεν κατάφερνε να εκμεταλλευτεί η Μπάγερν.

Στο 13’, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-0 εις διπλούν, με τον Βινίσιους Ζούνιορ να βλέπει την μπάλα από κοντινό του σουτ να σταματάει στο δεξί δοκάρι ύστερα από παρέμβαση του Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος αρνήθηκε στη συνέχεια το γκολ και σε πλασέ του Ροντρίγκο στο ριμπάουντ.

Οι Βαυαροί ισορρόπησαν στη συνέχεια το παιχνίδι, έχασαν με τραυματισμό τον (ούτως ή άλλως ανέτοιμο) Γκνάμπρι, την θέση του οποίου πήρε ο (προσεχώς… βασιλικός;) Αλφόνσο Ντέιβις, με τον Κέιν να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, πιάνοντας φοβερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Αντρέι Λούνιν να αντιδράει άψογα και να αποκρούει σε κόρνερ κάτω χαμηλά.

Η Ρεάλ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, συνδυαζόταν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και απείλησε εκ νέου με σέντρα – σουτ του Βινίσιους που πήρε… διαβολεμένα φάλτσα, με τον Νόιερ να φωνάζει και πάλι «παρών».

Η Ρεάλ τις ευκαιρίες, η Μπάγερν το γκολ!
Ο 38χρονος τερματοφύλακας και αρχηγός είχε ακόμα περισσότερη δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο αφού, μετά από ένα σουτ του Ντέιβις που λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα ύστερα από κόντρα πάνω στον Καρβαχάλ, είδε αρχικά το κοντινό πλασέ του Ροντρίγκο να… γλείφει το αριστερό δοκάρι της εστίας του.

Στη συνέχεια, απέκρουσε καταπληκτικά μια πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκο και άλλη μια ενέργεια του ασταμάτητου Βινίσιους, ο οποίος έκανε ό, τι ήθελε στην αριστερή πλευρά με αντίπαλο τον Τζόσουα Κίμιχ.

Η Μπάγερν υπέφερε στην άμυνα, αλλά άντεχε και έψαχνε μια κόντρα για να αιφνιδιάσει, κάτι που παραλίγο να καταφέρει ο Τζαμάλ Μουσιάλα με σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Λούνιν να αποκρούει με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Η ευκαιρία του Μουσιάλα αποδείχθηκε προάγγελος για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει δύο λεπτά αργότερα (68’). Βαθιά μπαλιά του Κέιν στον Ντέιβις, ο Καναδός «χορεύει» τον Φερλάν Μεντί που βρέθηκε στα δεξιά ελλείψει Καρβαχάλ και, με σουτάρα μέσα από την περιοχή, ανοίγει το σκορ εις βάρος της, ενδεχομένως, επόμενης ομάδας του, για το 0-1!

Το πρώτο φετινό γκολ του Ντέιβις στην διοργάνωση έδινε απρόσμενο προβάδισμα στην ομάδα του Τούχελ, με τον Αντσελότι να αντιδράει άμεσα με την είσοδο των Λούκα Μόντριτς και Εντουάρντο Καμαβινγκά, προκειμένου να δώσει φρεσκάδα στην μεσαία γραμμή.

Γκάφα Νόιερ, Χοσέλου το 1-1 στο 88’!
Η Ρεάλ θεώρησε ότι βρήκε άμεσα (72’) την ισοφάριση με αυτογκόλ του Ντε Λιχτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά μέσω VAR από τον Σιμόν Μαρτσίνιακ, αφού είχε προηγηθεί καθαρό επιθετικό φάουλ του Νάτσο στον Κίμιχ.

Το τέρμα όχι μόνο δεν μέτρησε, αλλά λίγο αργότερα η Ρεάλ γλίτωσε και από δεύτερο, καταδικαστικό τέρμα, όταν ο Κέιν βρέθηκε πλάγια στην περιοχή και, περιέργως, έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών της εστίας του Λούνιν.

Ο Τούχελ ενίσχυσε και άλλο την άμυνά του με την είσοδο του Κιμ Μιν Τζάε αντί του Λιρόι Σανέ, ο Αντσελότι τα έπαιξε όλα για όλα με Μπραΐμ Ντίαθ και Χοσέλου, ο Βινίσιους έχασε άλλη μια σπουδαία ευκαιρία και ο Μουσιάλα… παρέδωσε πνεύμα, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή.

Ο Νόιερ, ο οποίος είχε κρατήσει σχεδόν μόνος του την Μπάγερν για 88 λεπτά, έκανε ένα απίστευτο λάθος για την κλάση του. Σουτ του Βινίσιους, η μπάλα κάνει περίεργα παιχνίδια στον Γερμανό γκολκίπερ, ο οποίος δεν μπορεί να την μπλοκάρει και ο Χοσέλου παίρνει το ριμπάουντ για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Χοσέλου ξανά και 2-1 μέσα σε τρία λεπτά!
Τα καλύτερα, όμως, δεν είχαν έρθει για την Ρεάλ. Ο Χοσέλου, η απόκτηση του οποίου το καλοκαίρι θεωρήθηκε ως μια λύση ανάγκης για να «γεμίζει» το ρόστερ, έκανε το 2-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ύστερα από ασίστ του… Αντόνιο Ρούντιγκερ!

Αρχικά, το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, το VAR όμως έδειξε ότι δεν υπήρχε και μέτρησε κανονικά, δίνοντας εντέλει την πρόκριση στην Ρεάλ, παρ’ ότι η Μπάγερν κατάφερε να βρει δίχτυα στις καθυστερήσεις των… καθυστερήσεων με τον Ντε Λιχτ.

Το τέρμα του Ολλανδού αμυντικού, όμως, σωστά δεν μέτρησε, αφού είχε προηγηθεί οφσάιντ του Μίλερ που γύρισε την μπάλα με κεφαλιά, με όλο τον πάγκο της Μπάγερν να είναι έτοιμο να… δαγκώσει τον Πολωνό διαιτητή. Τέλος καλό, όλα καλά για την απίθανη Ρεάλ, η οποία για ακόμα μια φορά έκανε το θαύμα της στην δική της διοργάνωση.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Καρβαχάλ. Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί – Τσουαμενί (70’ Καμαβινγκά), Κρόος (69’ Μόντριτς) – Βαλβέρδε (81’ Μπραΐμ Ντίαθ), Μπέλινγκχαμ (90’+10’ Έντερ Μιλιτάο), Ροντρίγκο (81’ Χοσέλου) – Βινίσιους Ζούνιορ.

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Νόιερ – Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Μαζραουΐ – Λάιμερ, Πάβλοβιτς – Σανέ (76’ Κιμ Μιν Τζάε), Μουσιάλα (85’ λ. τρ. Μίλερ), Γκνάμπρι (27’ λ. τρ. Ντέιβις) – Κέιν (85’ Σουπό Μοτίνγκ).