Μαραντόνα: Δικαίωση μετά θάνατον, για υπόθεση φοροδιαφυγής που κρατούσε 30 χρόνια από το ανώτατο δικαστήριο Ιταλίας

Ο αείμνηστος θρύλος του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή από το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας

το οποίο τερμάτισε μια δικαστική διαμάχη 30 ετών μεταξύ του πρώην επιθετικού της Νάπολι και των φορολογικών αρχών.

Ο Αργεντινός κατηγορήθηκε πως χρησιμοποίησε εταιρείες πληρεξουσίων στο Λιχτενστάιν για να αποφύγει τα νομικά τέλη, όταν λάμβανε πληρωμές μεταξύ 1985 και 1990 από τη Νάπολι για τα προσωπικά δικαιώματα της εικόνας του.

«Η υπόθεση έχει τελειώσει και μπορώ να δηλώσω ξεκάθαρα, χωρίς να φοβάμαι ότι θα διαψευστώ, ότι ο Μαραντόνα δεν υπήρξε ποτέ φοροφυγάς», δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος του, Άντζελο Πισάνι.

Το Κακουργιοδικείο της Ρώμης ανέτρεψε μια απόφαση του 2018 στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως προκύπτει από δικαστικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Οι έρευνες για τις φορολογικές πληρωμές του ποδοσφαιριστή ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και κατέληξαν σε κατηγορίες ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ (40,38 εκατ. δολάρια) και στην κατάσχεση ορισμένων αντικειμένων του παίκτη.

Ο Πισάνι πρόσθεσε ότι η τελική ετυμηγορία «αποδίδει δικαιοσύνη στους φιλάθλους, στις αξίες του αθλητισμού, αλλά κυρίως στη μνήμη του Μαραντόνα».

«Τοποθετεί μια ταφόπλακα σε μια δίωξη που υπέστη για 30 χρόνια», είπε.

«Οι κληρονόμοι έχουν πλέον το νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημίωση», δήλωσε ο Πισάνι.

«Ελπίζω να το χρησιμοποιήσουν, στη μνήμη του πατέρα τους».