Κύπρος: Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν περίπου 100 άγνωστοι νεαροί χθες στον Ύψωνα-Βίντεο

Τις καταστροφές που προκάλεσαν στο πέρασμά τους οι άγνωστοι νεαροί χθες στον Ύψωνα της επαρχίας Λεμεσού, κατέγραψαν σε βίντεο μερικοί εξ αυτών.

Όπως φαίνεται στα βίντεο, οι νεαροί βάζουν φωτιά, κλωτσούν και ρίχνουν πέτρες σε περιπολικό της Αστυνομίας, ενώ ακούγονται να βρίζουν μέλη της Δύναμης (ο ήχος έχει αφαιρεθεί).

Την ίδια ώρα, οι έρευνες για εντοπισμό τους είναι σε εξέλιξη, ενώ έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

«Γίνονται εξετάσεις και αναζητούνται τα οποιαδήποτε τεκμήρια στην περιοχή που μπορούν να μας βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών. Να αναφέρουμε ότι έχουν εντοπιστεί και παραληφθεί κάποια τεκμήρια, όπως μπουκάλες με εύφλεκτες ύλες και άλλα αντικείμενα τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις» είπε νωρίτερα σε δηλώσεις του για το επεισόδιο ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου.

Ο κ. Κυριάκου αναφέρθηκε σε οργανωμένη επίθεση κατά της αστυνομίας, η οποία προκλήθηκε από την έντονη παρουσία της υπηρεσίας τις προηγούμενες ημέρες και στην εντατικοποίηση των ελέγχων και των συλλήψεων για πάταξη του φαινομένου των λαμπρατζιών και των κροτίδων.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, οι αστυνομικοί που μετέβησαν στην περιοχή για να επιβάλουν τη τάξη, έπειτα από καταγγελίες πολιτών ότι νεαροί παρενοχλούσαν οδηγούς ρίχνοντας μολότοφ, κροτίδες και πέτρες, δέχθηκαν επίθεση από περίπου 100 κουκουλοφόρους.

«Αφού στάθμευσαν τα οχήματα τους, δέχτηκαν οργανωμένη επίθεση από 100 περίπου νεαρά πρόσωπα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους κι έριξαν προς το μέρος των οχημάτων και των αστυνομικών βόμβες μολότοφ, κροτίδες και πυροτεχνήματα ευθύβολης τροχιάς.

Έγινε μερική χρήση χημικών μέσων για να διαλυθούν τα οχλαγωγούντα πρόσωπα και έγινε κατορθωτή η απομάκρυνση τους από την περιοχή, που να σημειωθεί εκείνη την ώρα υπήρχε η εκκλησία, μαζευόταν κόσμος για την Ανάσταση», ανέφερε. Όπως είπε ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, τρία άλλα υπέστησαν ζημιές.

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε περιπολικά στον Ύψωνα (1)

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε περιπολικά στον Ύψωνα (3)

από το sigmalive.com