Κύπρος: Εκδίδεται από την Ιταλία ο τ/κ δικηγόρος Ακάν Κιουρσάτ

Στην Κύπρο εκδίδεται τις επόμενες μέρες ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος Ακάν Κιουρσάτ, ο οποίος τελεί υπό κράτηση στην Ιταλία για υπόθεση αγοραπωλησιών ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου κ. Ανδρέου, ο Τουρκοκύπριος θα πρέπει εντός δέκα ημερών να εκδοθεί στην Κύπρο,

με την Αστυνομία να ετοιμάζει ομάδα ανακριτών, οι οποίοι θα μεταβούν στην Ιταλία για να τον μεταφέρουν στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο ήταν προγραμματισμένο ν’ αρχίσει η δίκη του δικηγόρου στην Ιταλία, όπου τελεί υπό κράτηση από τις αρχές Ιανουαρίου.

Ο Κιουρσάτ αρχικά είχε φέρει ένσταση στο αίτημα για έκδοσή του στην Κυπριακή Δημοκρατία, προβάλλοντας ως δικαιολογία την «έλλειψη ασφάλειας για τη ζωή του», ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για έκδοσή του στην Κύπρο.

Η Αστυνομία Κύπρου ενημερώθηκε μέσω Europol στις 2 Φεβρουαρίου για την εξέλιξη αυτή.

Εναντίον του δικηγόρου διερευνώνται, μεταξύ άλλων, αδικήματα συνωμοσίας, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, αδικήματα συγκάλυψης, καθώς και παράνομης κατοχής και χρήσης γης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ανδρέου ανέφερε επίσης ότι με την άφιξή του στην Κυπριακή Δημορκατία, ο Κιουρσιάτ θα συλληφθεί με βάση το εθνικό ένταλμα σύλληψης,

θα τεθεί υπό κράτηση και μετά θα τεθεί υπό κράτηση και θα ανακριθεί με βάση τις κατηγορίες της υπόθεσης για την οποία είχε καταδικαστεί άλλο ένα άτομο, ο Βρετανός Γκάρι Ρομπ.

Η Αστυνομία, είπε, θα προχωρήσει και στην εξέταση των στοιχείων του φακέλου ώστε να διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία ισχύουν.

Να σημειωθεί ότι με βάση το ένταλμα σύλληψης του 2007 με το οποίο συνελήφθη στη Ρώμη ο Ακάν Κιουρσιάτ, καταζητούνταν συνολικά 4 πρόσωπα:

ο Βρετανός Γκάρι Ρομπ, ο Τ/κ δικηγόρος Ακάν Κιουρσιάτ, ο Τ/κ εργολάβος Τουντζέλ Ταχίρ Σοϊκάν και ο Τ/κ μηχανικός Κουτσάλ Τοκατλίογλου, που είχαν σχέση με την AGA Developments,

εταιρεία η οποία εκμεταλλεύτηκε την ε/κ γη στην Κλεπίνη, πάνω στην οποία θα χτίζονταν επαύλεις που άρχισαν να πωλούνται σε Βρετανούς.

από το sigmalive.com