Κύπρος: Απαγόρευση κινητών τηλεφώνων σε μαθητές Δημοτικού από τη νέα σχολική χρονιά

Αλλαγές αναμένονται να γίνουν στα σχολεία με την έλευση της νέας σχολικής χρονιάς, 2024-2025.

Απαγορεύουν τη χρήση, αλλά και τη μεταφορά κινητών τηλεφώνων από μαθητές στα Δημοτικά Σχολεία, οι νέοι κανονισμοί του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι προωθήθηκαν ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Επιπρόσθετα, μετά από εισήγηση του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστου Χριστοφίδη, επεκτείνεται και η λειτουργία των ολοήμερων, απογευματινών σχολείων, τα οποία πλέον θα ανοίγουν Σεπτέμβριο και θα κλείνουν Ιούνιο, μαζί με τα κανονικά σχολεία.

Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, δήλωσε ότι «κάποια ολοήμερα ξεκινούσαν Οκτώβριο ή και Νοέμβριο και έκλειναν στα τέλη του Μάη, κάτι που δεν εξυπηρετούσε καθόλου τους εργαζόμενους γονείς.

Αυτό πλέον αλλάζει και θα λειτουργούν από Σεπτέμβρη, μέχρι τέλη Ιουνίου, όπως και τα άλλα σχολεία»

Επεκτείνεται για περίπου ένα μήνα και το θερινό σχολείο

Όσοι μαθητές εξυπηρετούνται από σχολικό συνοδό, θα συνεχίσουν να συνοδεύονται από αυτόν και κατά τη φοίτησή τους στο θερινό σχολείο, εάν επιλέξουν να φοιτήσουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως ανέφερε ο Χρίστος Χριστοφίδης, «θα αρχίζει την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την προτελευταία Παρασκευή του Ιουνίου και τελειώνει την τελευταία Παρασκευή του Ιουλίου.

Πετύχαμε και τον συνοδό στα θερινά σχολεία μέχρι τον Ιούλιο για όσα παιδιά τον χρειάζονται»

Οι νέοι κανονισμοί του Υπουργείου Παιδείας αναμένεται να οδηγηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση τις επόμενες εβδομάδες.