Ιβάν Σαββίδης: Το καθεστώς Ζελένσκι κατάσχεσε την περιουσία του ηγέτη του ΠΑΟΚ Ελληνορώσου μεγιστάνα στην Ουκρανία!

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας επικύρωσε την απόφαση του καθεστώτος Ζελένσκι (το οποίο έτσι ή αλλιώς ελέγχει και το «Ανώτατο Δικαστήριο»)

για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνορώσου μεγιστάνα, Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του, Κυριακής.

Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία του ηγέτη του ΠΑΟΚ και δισεκατομμυριούχου, σύμφωνα με το Forbes Ι.Σαββίδη, στην Ουκρανία περιλαμβάνουν το 100% των εταιρικών μεριδίων της PJSC Pentopak,

που δραστηριοποιείται στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, και το 100% των εταιρικών δικαιωμάτων της θυγατρικής της, Atlantis-Pak Ukraine.

Το καθεστώς του Κιέβου τον κατηγορεί για ότι «βοηθά την ρωσική στρατιωτική βιομηχανία»!

Από την πλευρά του Έλληνα μεγιστάνα δεν έχει υπάρξει ακόμα δήλωση, αλλά όταν είχε τεθεί ζήτημα σημείωναν ότι «Ο όμιλος βοηθά με ανθρωπιστική βοήθεια Ουκρανούς και Ρώσους που πλήττονται από τον πόλεμο. Τίποτα περισσότερο».

Ο Ιβαν Σαββίδης έχει ιδρύσει τον Όμιλο Agrokom, που διαθέτει εργοστάσια επεξεργασίας και συσκευασίας κρέατος, εγκαταστάσεις θερμοκηπίων και ένα εργοστάσιο ανθρακούχου νερού.

Οι Ουκρανοί σημειώνουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης υπήρξε μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία και ήταν στενά συνδεδεμένος με τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «το 2015 ο Ιβάν Σαββίδης είχε χαιρετήσει δημόσια την εισβολής στην Κριμαία και την παράνομη προσάρτησή της από τη Ρωσία.

Κατέχει τόσο ρωσική όσο και ελληνική υπηκοότητα. Στην Ελλάδα διαθέτει ένα λιμάνι και μεταξύ άλλων τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ».

Η κίνηση Ζελένσκι, δεν θέτει σε κίνδυνο την αυτοκρατορία του ηγέτη του ΠΑΟΚ καθώς τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία είναι απλό κλάσμα της συνολικής περιουσίας του.