H Γη της Ελιάς: Ο Μάνος ξυλοκοπεί άνδρα, επιτίθεται στην Αμαλία, συλλαμβάνεται και περνάει αυτόφωρο

«Η Γη της Ελιάς» συνεχίζει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον στο κοινό του MEGA, ενώ οι φανατικοί ανυπομονούν για τις σκηνές που έρχονται με τον θάνατο του Φίλιππου.

Ωστόσο, δεν θα είναι το μόνο γεγονός που θα καθηλώσει. Ο Μάνος γίνεται ολοένα πιο επιθετικός λόγω των ουσιών.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες εβδομάδες, ο τραυματισμός της Αμαλίας -μετά την επιθετική συμπεριφορά του Μάνου- προκαλεί ερωτηματικά σε όποιον τη βλέπει, αλλά εκείνος την απειλεί ότι αν μιλήσει, θα το πληρώσει ακριβά.

Ένας περαστικός «την πέφτει» στη Μαρίνα και ο Μάνος τού επιτίθεται με μανία.

Ο Βρεττάκος περνάει αυτόφωρο για τον ξυλοδαρμό του άντρα που επιτέθηκε στη Μαρίνα, ενώ η Αμαλία δεν χάνει ευκαιρία να ενημερώσει τον Ισίδωρο.

Η Μαρίνα, από την άλλη, μαθαίνει ότι η Αμαλία δεν χτύπησε το χέρι της στο δημαρχείο και απαιτεί από τον Μάνο να της πει την αλήθεια.

Παράλληλα, η Χάιδω μπαίνει στο αμάξι της, πηγαίνει σε ένα μοναστήρι και ζητάει κλαίγοντας από την Ηγούμενη να τη φιλοξενήσουν εκεί.

Η γερόντισσα καλοδέχεται τη Χάιδω στο μοναστήρι, η οποία έχει αποφασίσει να μείνει για λίγες ημέρες εκεί και να προσευχηθεί.

Παράλληλα, η Χάιδω ειδοποιεί τον Λυκούργο κι εκείνος το λέει στους υπόλοιπους, καθώς όλοι ήταν ανήσυχοι με την εξαφάνισή της.

Ο Λυκούργος και ο Στάθης προσπαθούν να καταλάβουν από τα λεγόμενα της Χάιδως αν έχει βρει καταφύγιο σε κάποιο μοναστήρι και αν έχει σκοπό να μονάσει.

Όσο παρατείνεται η παραμονή της Χάιδως στο μοναστήρι, τόσο παρατείνεται και η αγωνία του Λυκούργου ότι μπορεί να μην ξαναγυρίσει.

Ο Παρασκευάς και ο Μιλτιάδης προσπαθούν να βοηθήσουν τη Βασιλική με το μωρό, ενώ η Ισμήνη αναλαμβάνει να συνεφέρει τον πατέρα της.

Η Βασιλική συνειδητοποιεί πως ήρθε η ώρα να σηκώσει κεφάλι και να ασχοληθεί με τη δουλειά, κυρίως για χατίρι του παιδιού της.