Basket League, Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93: Έκανε… ζέσταμα, στην Πάτρα, εν όψει Παρτιζάν

Θέλοντας να διαχειριστεί την κούραση της διπλής αγωνιστικής της EuroLeague και έχοντας φυσικά το μυαλό στον επερχόμενο αγώνα με την Παρτίζαν,

ο Ολυμπιακός… έβγαλε την υποχρέωση για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στη Stoiximan Basket League, επικρατώντας με άνεση, 63-93 του Απόλλωνα στην Πάτρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν χωρίς τον Γουόκαπ που προφυλάχθηκε και τον Πετρούσεφ που είναι τραυματίας, αλλά με εκπληκτικά ποσοστά από το τρίποντο, έκαναν πολύ εύκολη τη δουλειά τους.

Από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο, ο Ολυμπιακός έδειξε πως δε θα δυσκολευτεί ούτε στο ελάχιστο στην Πάτρα.

Ο Κάνααν ξεκίνησε να βρίσκει ρυθμό για το 0-7 στο τρίλεπτο, με τους «ερυθρολεύκους» να έχουν συγκέντρωση στην άμυνα και να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο.

Δύο ακόμα τρίποντα του Κάνααν διαμόρφωσαν το 4-21 (7′) και φυσικά ο Μπαρτζώκας άνοιξε από νωρίς το rotation.

Ωστόσο το καλό ποσοστό από το τρίποντο δε σταμάτησε για τους Πειραιώτες, με τον Μήτρου Λονγκ να σκοράρει άλλα δύο ερχόμενος από τον πάγκο (16-38, 13′).

Ορεξάτος ήρθε από τον πάγκο και ο Μόουζες Ράιτ που έφερε όπως πάντα ενέργεια στην πεντάδα, με τον Μπλοντίν να μειώνει σε 26-42 (16′) για τους Πατρινούς.

Αυτός και ο Μπράουν ήταν ό,τι καλύτερο είχε να αποδείξει ο Απόλλων, που μείωσε σε 35-46 στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου.

Μάλιστα ο Απόλλων έφτασε και στα μονοψήφια τη διαφορά με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αλλά ένα δίλεπτο και πέντε σερί πόντου Παπανικολάου αποκατέστησαν την τάξη (40-55, 24′).

Για να πάρει ξανά τη σκυτάλη ο Κάνααν που πέτυχε άλλα δύο μακρινά σουτ (44-61, 27′) κάνοντας εν πολλοίς διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Με τον Μπαρτζώκα να δίνει ανάσες σε όσους έχουν σηκώσει βάρος στη σεζόν και τους «ερυθρολεύκους» να διατηρούν τα υψηλά τους ποσοστά, η διαφορά έφτασε τους 25

(55-80, 33′), καθώς ο Πίτερς μπήκε και εκείνος στην επιθετική εξίσωση και ο Απόλλων αποδέχτηκε τη μοίρα του στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα, με τους δύο προπονητές να βάζουν όλους τους νεαρούς που είχαν στις 12άδες τους.

Καφέζας και Βαλκανάς από πλευράς Απόλλωνα και Αμπόσι από τους φιλοξενούμενους πήραν χρόνο συμμετοχής, με τον πίνακα του σκορ να σταματά την καταμέτρηση στο 63-93.

Τα δεκάλεπτα: 9-28, 35-46, 50-73, 63-93