Τεράστιος Καραλής: Χάλκινο μετάλλιο με 5.85 στο επί κοντώ!

Μετά από τόσα πολλά προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν, ο εκπληκτικός Καραλής πέρασε τα 5.85 μ. στο άλμα επί κοντώ, στη Γλασκώβη και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο που κερδίζει ο Μανώλης Καραλής σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας αθλητής μετά το τέλος του αγώνα υποστήριξε: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Ήρθα ως επιλαχών και δεν πίστευα ότι θα τα πάω καλά. Ήθελα να κάνω ένα ατομικό ρεκόρ αλλά όποτε φοράω τη φανέλα της Εθνικής, κάτι γίνεται και πάνε όλα καλά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Δεν έχω λόγια, δεν πίστευα στον εαυτό μου. Μόνο η μητέρα μου πίστευε, της αφιερώνω το μετάλλιο. Όταν μια μητέρα πιστεύω στον γιο της, του δίνει δύναμη.

Είχα δυσκολίες τεχνικές αλλά κατάφερα με τους αγώνες και τη συνέπεια να ανέβουμε ψυχολογικά. Όταν είμαι χαρούμενος και απολαμβάνω το αγώνισμα, μπορώ να κάνω και καλύτερες επιδόσεις. Έχω δυναμώσει από πέρυσι και έχω γίνει πιο γρήγορος. Κάνουμε τρομερή δουλειά και ελπίζω να συνεχίσουμε ομαλά μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα έκανα πάνω μου στην αρχή (γέλια). Πήρα πιο σκληρά κοντάρια και πήδηξα. Δεν το έχω καταλάβει ακόμη, όλα γίνονται γρήγορα ακόμη. Θέλω να ξεκουραστώ, θα έχω χαμηλά το κεφάλι και θα κάνω το καλύτερο στις επόμενες διοργανώσεις».