Super League, Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-0: Νίκησε και έμεινε στην κορυφή

Μετά από τρεις ισοπαλίες (ΑΕΚ και δύο φορές με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο) ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 2-0 του Αστέρα που έβαλε για μεγάλο διάστημα του αγώνα, δύσκολα στους πράσινους.

Δεδομένης της κόπωσης των παικτών του Τερίμ από τα συνεχόμενα ντέρμπι, ο Αστέρας προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί με τους γηπεδούχους να έχουν δύο νέες απώλειες (Βέρμπιτς, Σπόραρ έγιναν αλλαγή με μυϊκά προβλήματα),

αλλά τον Αϊτόρ (πήρε τη θέση του πρώτου) να αποδεικνύεται χρυσή αλλαγή ανοίγοντας το σκορ στο 50′ και διώχνοντας το τεράστιο άγχος.

Κι έτσι ο λαβωμένος Παναθηναϊκός θα ανέβει την επόμενη Κυριακή στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με τις δύο ομάδες ισόβαθμες στην κορυφή και την ΑΕΚ στο -2.

Έτσι έπαιξαν
Ο Φατίχ Τερίμ παρέταξε τον Παναθηναϊκό με δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Μλαντένοβιτς αντί Χουάνκαρ και Ρούμπεν αντί Βιλένα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν.

Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Αράο με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Κώτσιρας, Μπερνάρντ στην μεσαία γραμμή.

Αριστερός εξτρέμ ο Βέρμπιτς, δεξιός ο Μαντσίνι και στην κορυφή ο Σπόραρ. Στο 27′ ο Αϊτόρ πήρε την θέση του τραυματία Βέρμπιτς ενώ ο Τσοκάι εκείνη του Σπόραρ που επίσης τραυματίστηκε στο 57′.

Ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε τον Αστέρα Τρίπολης, έχοντας τον Γραμματικάκη στην υπεράσπιση της εστίας. Αριστερός μπακ ο Χουχούμης, δεξιός ο Γκαρθία και ο Τζουκάνοβιτς με τον Χριστόπουλο στο κέντρο της άμυνας.

Μουνάφο, Αλάγκμπε, Σουρλής στον άξονα του κέντρου. Στα ”φτερά” ο Σίτο και ο Καλτσάς, με τον Μάντζη… φουνταριστό.

Τα βρήκε σκούρα ο Παναθηναϊκός

Ένας μέτριος Παναθηναϊκός σε επίθεση και άμυνα, ένας εξαιρετικός Αστέρας ειδικά στο παιχνίδι πίσω από την μπάλα και τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες συνέθεσαν το σενάριο του πρώτου ημιχρόνου στη Λεωφόρο.

Οι Αρκάδες με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία… μπλόκαραν το Τριφύλλι που στερήθηκε ποιοτικών επιλογών στα τελευταία μέτρα για να βρει το κλειδί του ”πούλμαν”.

Με εξαίρεση την μεγάλη ευκαιρία του Κώτσιρα στο 16′ οι γηπεδούχοι δεν έφτιαξαν άλλη κλασσική φάση στο ματς, με τον Σπόραρ στο 10′ και το 31′ να μην βρίσκει στόχο από απόσταση, όπως και ο Μπερνάρντ στο 45′.

Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο σπουδαίες στιγμές στο ανοιχτό γήπεδο. Στο 14′ o Σουρλής σε άδειο τέρμα μετά το λάθος του Λοντίγκιν δεν κατάφερε από τα 35-40 μέτρα να σκοράρει

ενώ στο 28′ ο αμαρκάριστος Καλτσάς νικήθηκε από τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του πορτιέρε του Τριφυλλιού.

Ο Αϊτόρ πήρε το όπλο του

Ο Παναθηναϊκός άφησε στα αποδυτήρια την μέτρια εικόνα και με ένα δυνατό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος έκανε την ιδανική εκκίνηση.

Στο 50′ με μία άμεση επίθεση, ο Μαντσίνι σέντραρε από δεξιά και ο Αϊτόρ στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ-χάδι στην μπάλα άνοιξε το σκορ, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό της άμυνας των Αρκάδων.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο 74’… καθάρισε το παιχνίδι.

Από μια σέντρα του Αϊτόρ από τα αριστερά, ο Γεντβάι νίκησε την άμυνα του Αστέρα, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή.

Ο Παναθηναϊκός μέσα από δύο καλές στιγμές, έδειξε απόλυτο κυνισμό, έφτασε στο ζητούμενο και πηγαίνει στη Τούμπα την επόμενη Κυριακή για ντέρμπι κορυφής κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-0

Γκολ: 50′ Αϊτόρ, 74′ Γεντβάι

Κίτρινες κάρτες: Αϊτόρ – Τζουκάνοβιτς, Αλάγκμπε, Μάντζης, Κρεσπί

Κόκκινες κάρτες: 90’+1 Αλάγκμπε

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86′ Λημνιός), Αράο, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (86′ Ακαϊντίν), Κώτσιρας, Μπερνάρ (86′ Ζέκα), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (27′ Αϊτόρ), Σπόραρ (61′ Τσόκαϊ).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Γκαρθία, Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης (86′ Άλβαρες), Αλάγκμπε, Μουνάφο (72′ Γιαμπλόφσκι), Καλτσάς (72′ Μπαρτόλο), Σουρλής (58′ Ζουγλής), Σίτο (46′ Κρεσπί), Μάντζης.