Super League: Επιστροφή στη δράση, με 5 παιχνίδια Big-5 – Ποδαρικό για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη

Επιστροφή στη δράση για τη Stoiximan Super league μετά τη διακοπή λόγω των Χριστουγέννων, με την 16η αγωνιστική να ανοίγει την αυλαία της με πέντε παιχνίδια όπου το Big-5 θα κάνει ποδαρικό για το 2024.

Να θυμίσουμε πως σε όλα τα γήπεδα είναι κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων της κυβέρνησης κατά της οπαδικής βίας.

Το πρόγραμμα ανοίγει η έξοδος του Άρη στην Τρίπολη, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα (16:00, Novasports Prime), θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες μετά το 2-2 κόντρα στη Λαμία.

Οι Αρκάδες έχουν αρκετές απουσίες για το συγκεκριμένο παιχνίδι καθώς ο Ράσταβατς δεν υπολογίζει τους Μπαρτόλο, Ατιένθα και Αλβάρες. Από την άλλη, στην αποστολή βρίσκονται οι: Παπαδόπουλος, Γραμματικάκης, Κακαδιάρης, Γκαρσία, Χουχούμης, Καρμόνα, Κάστανο, Χριστόπουλος, Ζουκάνοβιτς, Γκος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σουρλής, Ντιαρά, Σίτο, Αλάγκμπε, Ζουγλής, Κρεσπί, Μιριτέλο, Μάντζης, Καλτσάς.

Βέβαια αρκετές απουσίες έχει και ο Άρης, καθώς μετά τον Νταρίντα, εκτός πλάνων τέθηκε και ο Βερστράτε με πρόβλημα στο γόνατο. Εκτός έμειναν επίσης οι Βέλεθ, Γκαρθία, Ματαρίτα, Πάβισιτς, Δεληζήσης, Σγούρος, Κυριαζής αλλά και ο (υπό αποχώρηση) Κάρλσον.

Η αποστολή που θα ταξιδέψει στην Τρίπολη είναι: Κουέστα, Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φατόρε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζουλ, Ντουκουρέ, Τζούρασεκ, Ρουπ, Πάρντο, Μενέντες, Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Σαβέριο, Μορόν, Χριστοδουλόπουλος και Παναγίδης.

Συνέχεια στο πρόγραμμα δίνει η μάχη της Λαμίας κόντρα στον Ολυμπιακό (17:00, Cosmote Sports 1), όπου οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν περιθώριο να χάσουν άλλους βαθμούς μετά το 0-0 κόντρα στον Ατρόμητο.

Για την ομάδα της Φθιώτιδας, η μεγάλη απουσία του Λεωνίδα Βόκολου είναι ο Καρλίτος, ο οποίος βρίσκεται εκτός αποστολής λόγω κάποιον ενοχλήσεων που ένιωθε, την ίδια στιγμή που το κλαμπ ξεκαθάρισε πως δεν έχει πρόταση στα χέρια του για τον Ισπανό φορ όσον αφορά το θέμα της μεταγραφής του.

Από εκεί και πέρα εκτός βρίσκεται και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος λόγω τιμωρίας αλλά και οι Λέικ, Τσιλιανίδη, Σαραμαντά, Λόνγκο και Σαντάνα. Στη διάθεση του Έλληνα κόουτς είναι οι: Ναγκί, Χατζηεμμανουήλ, Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Σίντκλεί, Πάβλοβετς, Αμαράλ, Κορνέζος, Βασιλαντωνόπουλος, Νούνιες, Σλίβκα, Μαρτίνεθ, Μάλτσι, Τσιλούλης, Στάνκο, Μούλα, Τόσιτς, Ακούνια, Κοντονικός, Τσούκαλος.

Ο Ολυμπιακός δεν ανακοίνωσε αποστολή αλλά ο Κάρλος Καρβαλιάλ δεν υπολογίζει στον τραυματία Γιουσέφ Ελ Αραμπί ενώ μαζί με την ομάδα θα βρίσκεται και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Φραν Ναβάρο.

Σε αντίθεση με τους δύο παραπάνω, η ΑΕΚ θα κάνει ποδαρικό στην έδρα της καθώς φιλοξενεί τον Βόλο (19:00, Cosmote Sports 2) και αναζητά επίσης την επιστροφή στις νίκες έπειτα από το 2-2 στην έδρα του Πανσερραϊκού.

Ο Αλμέιδα δεν ανακοίνωσε αποστολή. Ο Βίντα προπονήθηκε και μένει να φανεί αν θα βρίσκεται στην 20αδα ή θα προφυλαχθεί. Από εκεί και πέρα, στη διάθεσή του «Πελάδο» δεν είναι οι Σιντιμπέ, Αραούχο, Μουκουντί, Μοχαμαντί, Χατζισαφί και Ζίνι.

Η ομάδα της Θεσσαλίας από την πλευρά της δεν έχει στη διάθεσή της τον Καλογερόπουλο και τον Γκλάβτσιτς ενώ ο Τσοκάνης είχε μία ίωση και προτιμήθηκε να μείνει εκτός. Στην Αθήνα θα ταξιδέψουν οι: Κόστιτς, Παπαδόπουλος, Κόβατς, Αλχο, Τάχατος, Σιέλης, Ασλανίδης, Λούνα, Κίτσος, Μύγας, Τρουιγιέ, Κόμπα, Μεταξάς, Ντέλετιτς, Καραγιάννης, Μπερτόγλιο, Μωραϊτης, Γκαρσία.

Συνέχεια δίνει η μάχη του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ στην Τούμπα (20:00, Novasports Prime), με τον Δικέφαλο να θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να παραμείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα έχει μαζί του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς λόγω των ενοχλήσεων που είχε ενώ ο Τζίμας έχει ίωση και δεν θα είναι ούτε εκείνος στα πλάνα του όπως και ο Κουλιεράκης. Από εκεί και πέρα, η αποστολή έχει τους: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδη, Νάσμπεργκ, Μπάμπα, Τσιγγάρα, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλια, Μουργκ, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Σαμάτα.

Ο Πέπε Μελ από την πλευρά του έβγαλε από νωρίς την αποστολή και η ομάδα έκανε προπόνηση στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη (02/01). Αρκετές απουσίες για τον Ισπανό τεχνικό καθώς στο Ηράκλειο έμειναν οι Καρώ, Γκλάζερ, Αποστολάκης, Χριστογεώργος, Γκαγέγος και Μαρινάκης.

Η αποστολή είναι: Σωτηρίου, Μπάουμαν, Λάρσον, Πασαλίδης, Βούρος, Γιαννούλης, Θοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Σημαντηράκης, Αμπάντα, Νέιρα, Τοράλ, Ριέρα, Μεγιάδο, Κουτεντάκης, Μπάκιτς, Ντίκο, Φελίπε, Θεοδοσουλάκης, Μοσκέρα.

Το πρόγραμμα κλείνει ο Παναθηναϊκός που φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο (21:00, Cosmote Sports 1), στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του.

Ο Τούρκος προπονητής είχε αρκετές απουσίες στην πρώτη του αποστολή, αφού τόσο ο Σένκεφελντ όσο και ο Παλάσιος προστέθηκαν στη λίστα με τους Πάλμερ-Μπράουν και Μάγκνουσον. Αντιθέτως ο 18χρονος Φικάι είναι ανάμεσα στους εκλεκτούς. Αναλυτικά: Λοντίγκιν, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ζέκα, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσοκάι, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς, Φικάι.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα, η πρώτη αποστολή του 2024 περιείχε εξίσου πολλές απουσίες στο αμυντικό σκέλος. Συγκεκριμένα τόσο ο Εραμούσπε όσο και ο Παντελάκης είναι τιμωρημένοι ενώ εκτός έμειναν Έφορντ και Μπιλμπάο. Ο Γρηγορίου θα έχει μαζί τους, τους: Αθανασίου, Μπακαδήμα, Μπάλαν, Μπεγκάλα, Μπορταγκαράι, Κόντε, Γκάρο, Τζίνο, Καραχάλιο, Κιάκο, Κλέιμαν, Λεο, Λιάσο, Λώλη, Παμλίδη, Πανάγου, Ριένστρα, Ροσέρο, Σόρια, Σούλη, Τσαούση, Τζίμα.

Πρόγραμμα 16ης αγωνιστικής

Τετάρτη (03/01)

Αστέρας Τρίπολης – Άρης 16:00 (NSPrime)
Λαμία – Ολυμπιακός 17:00 (CS1)
ΑΕΚ – Βόλος 19:00 (CS2)
ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 20:00 (NSPrime)
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 21:00 (CS1)